Kahve Masajı

Son zamanlarda kahvenin ve kahve masajının cilt üzerinde yenileyici ve uyarıcı etkileri olduğu düşüncesi yaygınlık kazanmaktadır. Peki, içtiğiniz kahvenin dibinde kalan tortu ve telvelerin cildiniz için ne kadar faydalı olabileceğini söylesek? Telve ve tortular masaj aracılığıyla cildin yenilenmesini sağlamakta

26.06.2020-15:06 - (Son Güncelleme: 26.06.2020-15:00) Kahve Masajı

Molaların, sohbetlerin ve derslerin vazgeçilmezi olan kahvenin belirli miktarlarda tüketilmesinin vücuda faydaları olduğu bilinmektedir. Şekersiz tüketilecek filtre kahveler kan dolaşımını hızlandırarak yağ yakımını arttırmaktadır. Türk kahvesi ise mideyi rahatlattığı düşünülerek yemeklerden sonra tüketilmektedir.

Kahve Masajı nedir?
Kahve masajı, kahve tortularının vücuda masaj yoluyla yayılmasıdır. Kahve masajı esnasında kahve içerisinde bulunan kafein cildi uyararak kendini yenilemesini sağlar. Ayrıca kahve tortuları vücuttaki ölü derileri uzaklaştırarak cildi yumuşatır.

Kahve masajı için başvurabileceğiniz birçok yer bulunuyor. Bu tarz profesyonel hizmet veren mekanları tercih etmek kahve masajından aldığınız verimi arttıracaktır.

Kahve Masajı Selülit İçin Çözüm Olabilir mi?
Kahve masajının selülitleri yok ettiği son zamanlarda oldukça popülerleşen bir düşüncedir.
Genellikle kadınlarda ortaya çıkma eğilimi gösteren Selülitler, ciltte girintili çıkıntılı bir görüntü oluşturarak rahatsızlık uyandırmaktadır. Yazın insanların başının belası olabilecek selülitler deri altındaki yağ dokusunda meydana gelen değişimler sonucu ortaya çıkmaktadır.

Selülitler üzerindeki derilerin yenilenmesini sağlayan kahve masajı aşağı yukarı 10 seans kadar devam edildiğinde selülitlerden kurtulmayı vaat etmektedir. Kahve masajını doğru uzmana yaptırıyorsanız birkaç seansta farkı hissetmeniz mümkün.

Kahve Masajının Faydaları Neler?
Kahve masajı, cilt dokusundaki hücrelerin oksijen alımını hızlandırarak hücreleri canlandırmaktadır.
Böylece cilt daha gergin ve sıkı bir forma kavuşur. Ayrıca kahve masajı sırasında derinin altındaki kan dolaşımı da hızlanır. Böylece cilt hücrelerinin tazelenmesi sağlanır.
Kahve masajının akne izlerine ve kırışıklıklara iyi geldiği düşünülmektedir.

Sivilceler İçin Kahve Masajı Uygulanabilir Mi?
Kahvenizi içtikten sonra kalan telveye maden suyu ekleyerek doğal peeling karışımınızı hazırlamanız mümkün.

Telve soğuduktan sonra fincanın içine bir miktar maden suyu dökerek karıştırın. Maden suyu içerdiği mineraller sayesinde cildinizi doğal yollardan güzelleştirmenizi sağlayacak eşsiz bir kaynaktır. Yalnız karışımınıza çok fazla eklememeye dikkat edin, biraz koyu bir kıvam kahve maskesinin yüzünüzde kalmasını sağlayacaktır.

Homojen bir karışım oluşturduktan sonra karışımı yüzünüze sürerek dairesel hareketlerle birkaç dakika boyunca masaj yapın. Daha masajı yaparken bile derinizin gerildiğini hissedebilirsiniz.

Masajınızı bitirdikten sonra yüzünüzde kalan tortuların bir süre beklemesine müsaade edin. Hatta fincandan biraz daha karışım alarak güzel bir kahve maskesi de hazırlayabilirsiniz.
Kahve zaman geçtikçe yüzünüzde kuruyarak gerilecek ve derinizin yer yer kaşınmasına neden olacaktır.

“Artık maskemi yıkama zamanı geldi” diye düşündüğünüz anda, ılık su yardımıyla yüzünüzü yıkayabilirsiniz.

Yüzünüzü yıkadıktan sonra ne kadar yumuşadığını hemen hissedebilirsiniz.
Kahve masajı ve peelingi yüzünüzdeki ölü derilerin temizlenmesine, cildinizin daha çabuk yenilenmesine, dolayısıyla izlerin daha çabuk silinmesine katkıda bulunacaktır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal