Kahvaltıda Meyve Yiyenler Dikkat!

Uzmanlar günün en önemli öğününün kahvaltı olduğunda hem fikirler. Peki sabah kahvaltısında meyve yenir mi?

20.02.2018-13:46 - (Son Güncelleme: 20.02.2018-13:40) Kahvaltıda Meyve Yiyenler Dikkat!

Bir çok insan acelesi olduğundan ya da sevmediğinden kahvaltı öğününü küçük şeylerle atlatıyor. Peki bu ne kadar sağlıklı? Uzmanlar günün en önemli öğününün kahvaltı olduğunu belirtiyorlar. Sabahları kahvaltı yerine meyve yiyebilir miyiz? Sizler için uzmanlardan konu hakkında bilgiler aldık. Kahvaltıda gerekli besin maddelerini doğru bir şekilde almak kişinin enerjik hissetmesine ve öğle yemeğine kadar tokluk hissinin sürmesinde yardımcı olur. Kahvaltıda sağlıksız şeylerin yenilmesi ise bir iki saat sonra yine acıkmaya ve tekrar yemeye yol açmaktadır. Bu da gün boyunca alınan kaloriyi yükseltir.

Sağlıklı bir kahvaltıda meyve ve sebzeler, az yağlı proteinler, az yağlı süt ürünleri ve tam tahıllı besinler yer almalıdır. Dolayısıyla kahvaltıda meyve yemek sağlıklı olabilir. Bu lif, kompleks karbonhidrat, protein ve az miktarda yağ kombinasyonu hem iyi sağlık için gerekli olan besin maddelerini sağlar, hem de hızla acıkmanızın önüne geçer. Sağlıklı bir kahvaltı aynı zamanda konsantre olmanıza yardımcı olur ve bir iki saat sonra uykunuz gelmez.

Meyvelerde, C vitamini ve potasyum gibi önemli mineral ve vitaminler vardır. Mineral ve vitaminler vücudun düzgün işlev göstermesini sağlarken, bazı hastalıklara ve sağlık problemlerine karşı savaşırlar. Kahvaltıda meyve yemek, günün sonrasında meyve yemeyi sevmeyenlerin bu maddeleri almasını sağlar. Örneğin muz iyi bir potasyum kaynağıdır ve potasyum da kas sağlığını destekler. Günde önerilen sebze ve meyve miktarı 5 porsiyondur ve kahvaltıda meyve yemek bu hedefe ulaşmanın basit bir yoludur.

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal