Türkiye geneline bazı kesimlerimizde hala kahvaltı sofralarında kurban kesilmesinden sonra hayvansal yağ ile kavrulan ciğer yeniliyor. Hatta bazen bu beklentiyle öğlene kadar hiçbir şey yenmediği de olabiliyor. Bu şekilde tüketilen ciğerin kalp damarları için son derece tehlikeli olduğunu ifade eden Beslenme ve Diyet Uzmanı Merve Güler, hafif bir kahvaltı ile güne başlamanın enerjinin ve vücut dengesinin yerinde olmasını sağladığına işaret ediyor.

Genellikle tercih edilen bir besin olan ciğer, birçok vitamin ve mineralin kaynağı olsa da içeriğindeki kolesterol miktarından dolayı dikkatti tüketmekte fayda var. Dana etinin 100 gramında yaklaşık 90 mg kolesterol varken, karaciğerde 300 mg kolesterol bulunuyor. Bu sebeple ciğer, ete göre de daha az miktarda ve kavurma olarak değil, domates, biber gibi sebzelerle sote edilerek tüketilmeli. bununla birlikte yanında bol salatanın bulunması sindirim sağlığı açısından son derece faydalı.