Kahvaltı Öncesi Spor 2 Kat Fazla Yağ Yakıyor!

İngiltere merkezli bir araştırmaya göre kahvaltı zayıflama üzerinde büyük etkiler yaratıyor. Özellikle kahvaltı öncesi egzersiz kilo yakımını hızlandırıyor.

27.10.2019-16:15 - (Son Güncelleme: 27.10.2019-16:13)

Kilo vermek isteyen erkekler için yapılan bir araştırmada kahvaltı öncesi yapılan egzersiz iki kat fazla yağ yakımına sebep oluyor.

KAHVALTI ÖNCESİ SPOR 2 KAT FAZLA YAĞ YAKIYOR!

İngiltere'de obez erkekler üstünde yapılan çalışma, kahvaltı öncesi spor yapanların egzersiz esnasında 2 kat fazla yağ yaktığını ve kan şekeri düzeyini daha iyi kontrol ettiğini ortaya çıkardı. Bath ve Birmingham Üniversitelerinden bilim adamlarının yaptığı çalışmada, 6 hafta süresince 30 obez veya aşırı kilolu erkekten bir bölümü kahvaltı öncesi, bir bölümü de sonrası aynı yoğunlukta egzersiz uyguladı. Kontrol grubundakiler ise yalnızca kahvaltı yaptı. Bütün gönüllüler aynı besinleri aldı.
 Çalışmanın sonunda, kahvaltı öncesi egzersiz yapanların, kahvaltı sonrası egzersiz yapanlara nazaran 2 kat daha fazla yağ yaktığı fark edildi. Bilim adamları, sabah aç olarak egzersiz yapanların insülin düzeyinin daha düşük olması sebebiyle yağ dokuları ve kaslarındaki yağlardan daha fazla kullandığını açıkladı.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal