Kadınların Yüzde 80'inde Görülen Osteoporoz Riski Yüksek Grupta mısınız?

Osteoporoz olarak adlandırılan kemik erimesi hastalığı için birçok faktör mevcut bunların bazıları değiştirilemez bazıları değiştirilebilir. Peki, siz osteoporoza ne kadar yatkınsınız?

17.07.2019-10:08 - (Son Güncelleme: 17.07.2019-10:05) Kadınların Yüzde 80'inde Görülen Osteoporoz Riski Yüksek Grupta mısınız?

Kemik erimesi olarak bilinen osteoporoza yakalanmak bazen değiştirilemez bir şansın eseri olabilir. Etnik kökeniniz ya da görünüşünüz dahi etkili olabilir.

KADIN OLMAK VE GENETİK EN ÖNCELİKLİ SEBEP

Osteoporoz kadınlarda erkeklerden daha fazla görülür. Tespit edilen vakaların yaklaşık % 80'i kadındır. Yaşlandıkça, kemiklerimiz doğal bir şekilde yoğunluğunu kaybeder ve zayıflar. Bu, her yaşlı bireyin osteoporoz olduğu anlamına gelmez, ancak hastalığa yakalanma şansınızın yaşla birlikte arttığı manasına gelmektedir. Çalışmalar, ailenizden birinin osteoporozu varsa, sizin bu hastalığı yaşama riskinizin daha fazla olduğunu gösteriyor.Sadece bir tane kırık kemiğiniz olsa osteoporoz gelişme riskiniz çoğalmaktadır .

Daha hafif, daha ince kemikleri olan kişiler osteoporoza daha müsaittir. Bununla beraber, daha geniş bir kemik sistemine sahip olmak, rahatsızlığa karşı bir kalkan değildir. Osteoporoz bütün ırkları ve etnik kökenleri bağlar, ancak beyazsanız veya Asya ya da Latin kökenli iseniz, daha fazla bir risk oranına sahipsiniz. Menopoz, kemikleri muhafaza eden kadın cinsiyet hormonu olan östrojende düşüşe sebep olur. Östrojen seviyeleri düştüğünde, kemikler yoğunluğunu kaybedebilir ve kırılmaya meyilli olabilir.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal