Kadınların Olmazsa Olmaz Alması Gereken Vitaminler Nelerdir?

Kadınların vücut yapıları erkeklerinkinden farklıdır. Hormonların farklı çalışması vitaminleri de farklılaştırıyor.

09.09.2019-12:28 - (Son Güncelleme: 09.09.2019-12:27) Kadınların Olmazsa Olmaz Alması Gereken Vitaminler Nelerdir?

Kadınların östrojen hormonu ve diğer hormonlar için vitamin ihtiyacı farklılaştırıyor. İşte, kadınların alması gereken vitaminler...

KADINLAR BU VİTAMİNLERİ ALMALI

Kalsiyum dişlerinizde ve kemiklerde vardır ve kadınların osteoporoza erkeklerden dört kat daha hassas olduklarını görmek, yeterli kalsiyum almak kemik sağlığı için oldukça önemlidir. Kalsiyum üstelik hücre fonksiyonuna, kanın pıhtılaşmasından ve kas hareketinden uzak durmaya destek olur, bu sebeple diyeti mutlaka eklemelisin.

Eğer aktif bir kadınsanız, olasılıkla fazla değilse, günde 2.000 kalori yakarsınız. B vitaminleri bedeninizin bu aktif yaşam stilini beslemek için ihtiyaç olan enerjiyi ve günlük faaliyetlerinin üretmesine destek olur. Üstelik, B6 ve B12, kadınların kalp hastalığı riskini azaltmaya destek olabilir.

Birçok kadın bedeninin bu vitamini yeterli oranda üretmesi için yeterince güneş ışığı almıyor. D vitamini önemlidir, çünkü sağlıklı kemikler korumamıza, osteoporoz gibi bazı rahatsızlıkları engellemenize destek olur ve bazıları depresyonla savaşmaya bile destek olabileceğine inanır.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal