Kadınlarda Görülen Kanserin Belirtileri

Kadınlarda görülen bazı kanser türleri öncesinde birkaç ip ucu veriyor. Ancak bazı belirtileri var ki bunları kendisinde gören kadınların mutlaka bir uzmana görünmesi gerekir. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Ali İhsan Yalçınoğlu, kandın kanserlerinin en önemli belirtilerini sıraladı.

04.02.2019-17:11 - (Son Güncelleme: 04.02.2019-17:06) Kadınlarda Görülen Kanserin Belirtileri

Kadınlarda görülen bazı kanser türleri öncesinde birkaç ip ucu veriyor. Ancak bazı belirtileri var ki bunları kendisinde gören kadınların mutlaka bir uzmana görünmesi gerekir. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Ali İhsan Yalçınoğlu, kandın kanserlerinin en önemli belirtilerini sıraladı. İşte detaylar...

ANİ KİLO KAYIPLARI

Vücudun belli bir dengesi bulunur. Bu denge içinde aniden yaşanan ve normal kabul edilmeyen değişiklikler önemsenmelidir. Bu değişikliklerin başında ise beklenmedik kilo kayıpları geliyor. Bu durumun birçok nedeni olsa da özellikle kolon, mide, akciğer, pankreas kanserinin belirtileri olabilir.

YUTKUNURKEN ZORLANANLAR DİKKAT!

Bazı dönemlerde yaşanan yutkunma problemleri normal karşılanabilir ve endişelenmeye gerek yoktur. Ancak bu durum sürekli tekrarlıyorsa, yemek yerken, su içerken bile zorlanıyorsanız ve bunların yanı sıra kusma ve kilo kaybı varsa mutlaka doktora gidilmelidir. Çünkü bu durum yutak borusu, mide ve boğaz kanserinin belirtileri olabilir.

ADET DÖNEMİ DIŞINDA KANAMA VARSA...

İki adet döngüsü arasında yaşanan kanamalar, masum değildir ve önemsenmelidir. Bunun yanı sıra adet dönemleri çok ağrılı geçiyorsa ve şiddetli kanamalar görülüyorsa da kadın doğum uzmanıyla görüşmenin faydası vardır. Çünkü bu şikayetler, kolorektal, rahim ya da endometriyal kanserine işaret ediyor olabilir.

GÖĞSÜNÜZDE DEĞİŞİKLİKLER FARK ETTİYSENİZ

Kadınlarda en sık görülen kanserlerin başında meme kanseri geliyor. Tedavide erken teşhisin önemi çok büyük. Meme kanserinde, kadınların göğüslerini elle kontrol etmesi hayati önem taşıyor. Bu noktada göğsünüzde daha önce fark etmediğiniz kızarıklık, şişlik, renk değişimi, kitle gibi değişimler görüyorsanız doktora başvurmakta yarar vardır. Ayrıca meme başında akıntı, kızarıklık gibi durumlar söz konusuysa dikkate almak gerekir.

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal