Kadınlarda Göğüs Ağrısı

Göğüs ağrılarına iyi gelen birkaç yöntem mevcuttur. Genel verilere bakarak kadınların daha çok problem yaşadığı söylenebilir fakat erkeklerde de göğüs ağrısı şikâyetleri olabilmektedir, erkeklerde genellikle ergenlik döneminde görünmektedir.

23.12.2018-08:01 - (Son Güncelleme: 23.12.2018-07:58) Kadınlarda Göğüs Ağrısı

Ağrılardan Nasıl Kurtuluruz

Öncelikle ağrıların sebeplerinin ne olduğunu tespit etmeliyiz ve ona göre hareket etmeliyiz. Göğüs ağrılarını masaj yaparak azaltmak mümkündür. Sıcak su yardımıyla göğsünüze masaj yapabilirsiniz. Masaj yaparken dikkat etmeniz gereken nokta göğsünüzü çevrelemeli ve sıcak su yardımı ile dışarıdan içe doğru yumuşak dokunuşlarla masaj yapmalısınız.

Sıcak su kan akışınızı hızlandıracak ve bu durumda ağrılarınızın azalmasına neden olacaktır. Kan akışını etkileyecek bir başka yöntem de ebegümeci çayı içmenizdir. Ebegümeci içeriğindeki antioksidan ile ağrılarınızı azaltacaktır.

Göğüs Ağrıları Kadınlarda Nasıl Azaltılır

Kadınlar göğüs ağrısı yaşamaları oldukça doğaldır çünkü kadınlarda sinir sisteminin çoğu bu bölgede toplanmıştır ve kadınların göğüs bölgesi oldukça hassastır. Kadınlarda göğüse gelebilecek herhangi bir darbe basınç da ağrıya neden olabilir uyumsuz bir sütyen kullanımı da ağrıya neden olabilir.

Alkollü bir mendili göğüs üzerine koymak ağrıları azaltabilir. Bu durumun ödemleri azalttığı için direkt olarak ağrılara da etki etmektedir. Bazı adet dönemlerinde de göğüs ağrıları oluşabilmektedir, bu durumda doktorunuzun vereceği ağrı kesicileri kullanmak faydalı olacaktır.

Adet döneminde oluşan ağrılar adet döneminin bitmesi ile yok olabilir, fakat adet dönemi dışında normal zamanlarda oluşan ağrılar için doktorunuza görünmeli ve tıbbi yardım almanız gerekmektedir. Adet dönemindeki ağrılar tamamen hormonal etkilerdir.

Göğüs ağrısı yaşayan kadın emzirme döneminde bir anne ise çocuğunu emzirmesi ağrılarını azaltacaktır, emzirme sırasında göğüsteki damarlar genişleyerek süt çıkışını ağlar ve kan dolaşım hızınızı artırarak bağışıklık siteminizde hareketlilik sağlar ki bu durumda ağrılarınızı azaltacaktır.

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal