Kadınlarda Çene Kılı Neden Çıkar?

Bazı kadınlar çene altında kıl çıktığını fark eder ve bundan bir an önce kurtulmayı hedefler. Bunun için çeşitli yöntemler mevcuttur. Çene kılı bazı sağlık problemlerinden dolayı ortaya çıkabilmektedir.

28.01.2021-11:40 - (Son Güncelleme: 28.01.2021-11:40) Kadınlarda Çene Kılı Neden Çıkar?

Kadınlarda aşırı vücut kılları görülmesine hirsutizm (aşırı tüylenme) adı verilmektedir. Hirsutizm, genellikle androjen adı verilen erkeklik hormonunun üretimindeki bir artıştan veya cildin androjene karşı artan duyarlılığından kaynaklanıyor. Vücudunuzun aniden daha fazla erkeklik hormonu üretmesinin veya cildinizin birdenbire buna karşı daha duyarlı hale gelmesinin birkaç nedeni olabilir.


CUSHING SENDROMU

Londra Hampstead'ta özel bir klinikte uzman olan Elizabeth May'e göre, Cushing Sendromu fazladan kıl büyümesine neden olabilir. Sadece 50.000 kişiden 1'ini etkilediği için yaygın bir sendrom değildir, ancak kadınların buna yakalanma şansı erkeklerden çok daha yüksektir. Cushing Sendromu, kortizol hormonunun neden olduğu hormonal bir durumdur. Sadece daha kıllı hale gelmekle kalmaz, aynı zamanda kilo alımına, morarma riskinin artmasına ve daha zayıf kemik ve kaslara neden olabilir.

İLAÇ KULLANIMI

Çoğu ilacın kıllanma gibi yan etkisi yoktur ancak elbette istisnalar da vardır. Kemoterapi ve epilepsi için bazı ilaçlar gibi ağır ilaçlar buna neden olabilir.

POLİKİSTİK OVER SENDROMU

Polikistik Over Sendromu yumurtalıklarda sıvı kabarcıklarının (küçük kistler) oluştuğu bir sendromdur, yumurtlama ve menstrüasyonun (her zaman) gerçekleşmemesine neden olabilir. Bu yeterince can sıkıcı değilmiş gibi hormonal dengeniz de etkilenir. Bu, PKOS'lu kadınların daha fazla kıla sahip olmasını sağlayabilir.

YAŞLILIK

Son olarak, aşırı tüy uzaması sağlıkla ilgili bir semptom olmayabilir, aynı zamanda yaşlandığımız için de ortaya çıkabilir. Elizabeth, 'Yaşlandıkça, özellikle menopoz sırasında daha kıllı olmanız doğal' diyor.

KİLO ALMAK YA DA KİLO VERMEK

Çenenizde aniden kıllar fark ettiniz mi veya aniden kilo almaya veya vermeye başladınız mı? Elizabeth'e göre bunun iki nedeni olabilir. “Fazla kilolu olmak hormonlarınızın dengesini bozar” diyor. Ve saç büyümenizi etkileyen bu hormonlardır. Ancak sadece fazla kilolu olmak bu dengeyi bozmaz, çok fazla kilo veren kişiler de bununla başa çıkmak zorunda kalabilir. Kilo kaybı çok mu aşırı? Daha sonra ciltte çok küçük, ince tüyler görünebilir. Bu lanugo olarak bilinir.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal