Kadavradan Organ Nakli Yapılmıştı! O Şimdi Anne

Yaklaşık 10 yıl önce kadavradan rahim nakli yapılan Derya Sert, iki ay önce dünyaya getirdiği bebeğinin Kurban Bayramı’nın ilk günü kucağına aldı.

04.08.2020-09:03 - (Son Güncelleme: 04.08.2020-09:02) Kadavradan Organ Nakli Yapılmıştı! O Şimdi Anne

Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde, yaklaşık 10 yıl önce 7 saatlik bir operasyonla kadavradan rahim nakli yapılan ve dünyada bir ilk gerçekleştirilen Derya Sert, 4 Haziran günü hamileliğinin 28. haftasında 760 gram ağırlığında, doktorunun ismini verdiği ‘Ömer Özkan’ bebeği dünyaya getirdi.

Bebeğini iki ay boyunca sadece kuvözde görebilen Sert, Kurban Bayramı’nın ilk günü kucağına alarak, çifte bayram yaşadı.

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan ve eşi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Özlenen Özkan da anne ile bebeğin buluşma anına tanıklık etti.

Prof. Dr. Özlenen Özkan, yaptığı açıklamada, bebeğin yenidoğan bölümünde tedavi altında tutulduğunu aktardı.

Şu ana kadar herhangi bir sorun yaşanmadığını belirten Özkan, ‘Bebeğin sağlık durumu iyi, 1500 gramı aştı. Derya, bebeğini ilk kez kucağına alınca duygulandı. Çok mutlu oldu, yıllardır bu anı beklediğini söyledi. İki, üç haftaya taburcu etmeyi planlıyoruz’ diye konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal