Kabuğuyla Yemek Kanser Hücrelerinin Büyümesini Önlüyor

Elma, antioksidanlar, flavanoidler ve diyet lifleri açısından oldukça zengin bir meyvedir.

31.03.2020-16:43 - (Son Güncelleme: 31.03.2020-16:38) Kabuğuyla Yemek Kanser Hücrelerinin Büyümesini Önlüyor

Besin değeri yüksek bir meyve olan elmanın kırmızı ve yeşili olmak üzere birçok çeşidi vardır. Her çeşidinse kendine has benzersiz faydaları…

YEŞİL ELMANIN FAYDALARI NELERDİR?

Kilo vermeye yardımcı olur. Yalnızca 80 kalori olan bir adet yeşil elma içeriğinde bol miktarda karbonhidrat ve amino asit bulundurması sebebiyle oldukça enerji veren bir meyve olarak tercih ediliyor. Sağlıklı bir biçimde kilo vermek istiyorsanız her gün aç karnına yeşil elma tüketerek hem tok hem de enerjik kalabilirsiniz.

Şeker hastalığını önler. Halk arasında şeker hastalığı olarak bilinen diyabeti önleyen doğal ürünler arasında yeşil elma da yer alıyor. Sabahları aç karnına tüketeceğiniz yeşil elma vücudun ihtiyaç duyduğu şeker miktarını azaltıyor ve vücudu şeker hastalığına karşı koruyor.

Kalp, damar sağlığını korur. İçeriğindeki antioksidanlar, hücresel yapılanmayı ve yenilenmeyi sağlar. Bu da erken yaşlanmanın önüne geçer.

Aç karnına yeşil elma tüketimini kalp sağlığı üzerindeki etkileri şu şekildedir:

Yüksek kolesterolü dengeleyen yeşil elma atardamarlarda plak oluşumunu önler

İçeriğinde potasyum bulunduran yeşil elma kasları ve kalbi koruyan elektrolitleri dengeler.

Elma tüketimi kalpte ve beyinde çeşitli etkilere neden olan iltihapları önlemeye yardımcı olur.

Sindirim sistemini düzenler. İçeriğinde bol miktarda lif barındıran yeşil elma, her sabah aç karnına tüketildiğinde kronik kabızlık rahatsızlığına tedavi edici bir etkiye sahip olmaktadır.

Beyin sağlığını korur. Güçlü bir antioksidan olan yeşil elma beyine zarar veren serbest radikallerin oluşumunu önler. İçeriğinde yer alan C vitamini, magnezyum ve flavanoidler birlikte hücrelerin yenilenmesine ve beyin hücreleri için oksijenin ortaya çıkarılmasına yardımcı olur.

Diş plağı oluşumunu önler. Sabahları aç karnına yeşil elma tüketmenin faydalarından birisi de dişlerde bakteri plakları oluşumunu engellemesidir.Yeşil elma içeriğinde yer alan asitler dişleri temizler, tükürük oluşumunu arttırır ve ph seviyesini dengeleyerek ağız kokusunu engeller.

KIRMIZI ELMANIN FAYDALARI NELERDİR?

Kırmızı elma renk bakımından ntioksidan maddeler bakımından yeşil elmaya nazaran daha zengindir. Kırmızı elma, astım riskine karşı koruyucu görev görür. Kişinin daha az hastalanması için yardımcı olabilir.

Saçları kökten uca onarır, güçlendirir. Gür ve güçlü saçlar için kırmızı elma tüketimi ideal seçenektir.

Mide sağlığını koruyabilir. Düzenli tüketilen kırmızı elma, hazımsızlığı giderir, mide kramplarının engellenmesini sağlar.

Kolesterolü düzenleyici etkiye sahiptir. Kırmızı elma diğer elmalar gibi vücut yağlanmalarının minimum seviyeye inmesine yardım eder.

KABUKLU ELMANIN FAYDALARI NELERDİR?

Araştırmalara göre triterpenoid olarak adlandırılan elma kabukları içerisindeki bazı bileşikler, kanser hücrelerine karşı büyüme önleyici faaliyet için potansiyel göstermektedir. Elmayı kabuğuyla yemenin bir diğer önemli faydası ise yüksek lifli yapısı ile sindirimi kolaylaştırmasıdır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal