Kabuğu Benekli Olan Muzun Faydaları

Vitamin ve mineral açısından son derece zengin olan muzlar, ishal gibi rahatsızlıklara çok iyi gelir. Kabuğu benekli olan muzları satın almak istemeyiz ancak bu muzun faydası daha fazladır. Peki benekli muzun faydaları nedir?

11.01.2019-17:18 - (Son Güncelleme: 11.01.2019-16:46) Kabuğu Benekli Olan Muzun Faydaları

Vitamin ve mineral açısından son derece zengin olan muzlar, ishal gibi rahatsızlıklara çok iyi gelir. Kabuğu benekli olan muzları satın almak istemeyiz ancak bu muzun faydası daha fazladır.  Peki benekli muzun faydaları nedir?  İşte muzun sağlığımıza olan faydaları...

SRTESİ AZALTIR

Uzman Diyetisyen Aslıhan Küçük, her yaş grubu tarafından çok sevilen muzun faydaları hakkında şunları söyledi: "Sağlıklı potasyum deposu olan muzun tansiyonu düşürme, kalbi aritmilerden koruma, kas güçsüzlüğünü azaltma gibi faydaları vardır. Ayrıca gün içinde aç kalarak performans düşüklüğü istemediğimiz için sabah ile öğle arasında yiyebileceğiniz bir adet yerli muz sizin yorgunluğunuzu ve stresinizi azaltır. Bunun yanı sıra bağırsağın probiyotik gücünü de arttırarak bağışıklık sistemine destek olmaktadır."

KANSERE KARŞI KORUR

Beğenmeyip kabuğu beneklendiği için almadığımız yumuşamış fazla olgunlaşmış muzlar antioksidan etkisi ile kansere karşı koruyucu yapıdadır. Yani ne kadar benek o kadar antikanserojen-antioksidan madde demektir.


Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal