Japon Yapıştırıcısı Nasıl Çıkar?

Japon yapıştırıcısı, son derece güçlü ve etkili bir yapıştırıcıdır. Bu nedenle yapıştırıcı herhangi bir yere damladığında çıkarmakson derece zordur. Peki Japon yapıştırıcısını yapıştığı yerden nasıl çıkarabiliriz? Japon yapıştırıcısı nasıl çıkar?

23.01.2021-11:20 - (Son Güncelleme: 23.01.2021-11:20) Japon Yapıştırıcısı Nasıl Çıkar?

Japon yapıştırıcısının nasıl çıkarılabileceği son derece merak edilen bir konudur. Çoğu zaman çaresiz görünse de Japon yapıştırıcısını çıkarmak mümkün. Ancak yapıştırıcı gözlerinize bulaştıysa ılık suyla yıkayın ve hızlıca göz doktorunuza gidin.

JAPON YAPIŞTIRICISI NASIL ÇIKARILIR?

ASETON

Japon yapıştırıcısı bir siyanoakrilat yapıştırıcıdır. Su geçirmez fakat aseton gibi organik bir çözücü içinde çözülebilir. Bir parça pamuğa aseton döküp yapıştırıcının bulaştığı bölgeye sürün.

TUZ YÖNTEMİ

Tutkalın üzerine tuz sürün, tekrar ılık suya batırın ve soyun. Cildinize yapışan Japon yapıştırıcısını sofra tuzu ile fırçalayın. Tuzu cildinize uygularken biraz kuvvet uygulamak gerekir. En az 1 dakika fırçalamayı sürdürün. 

Tutkal kenarlarından soyulmaya başladığında, alanı tekrar 1 ila 2 dakika boyunca ılık suda ıslatın. Böyle yaptığınızda tutkal daha çabuk çıkacaktır. Bölgeyi iyice durulayın ve bir nemlendirici uygulayın.

SABUN YÖNTEMİ

Yapıştırıcıyı gevşetmek ve çıkarabilmek için cildinizi ılık sabunlu suya batırın. Ardından yapıştırıcıyı çıkarmaya çalışın.

LİMON YÖNTEMİ

Hassas bir cilt yapısına sahipseniz limon suyu sabunun yerine kullanılabilir. 1 ölçek limon suyunu 1 ölçek su ile karıştırın.

YAĞ YÖNTEMİ

Margarin ya da zeytinyağı kullanmak da bir diğer yöntem. Yağ tutkal ile reaksiyona girerek yapıştırıcıyı gevşetir.

ŞAMPUAN

Saçınızı yıkayın. Ardından tutkal boyunca ince dişli bir tarakla tarayın. Çok sert fırçalamamaya ve saçınızı kırmamaya özen gösterin.

Japon yapıştırıcısını pamuklu giysilerinizden mümkün olduğunca uzak tutun. Japon yapıştırıcısındaki kimyasallar bir cilt yanmasına yol açabilecek ekzotermik reaksiyona sebep olabilir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal