İyimserler Karamsarlardan Daha Uzun Süre mi Yaşıyor?

ABD’deki bir araştırma, pozitif düşünmenin yararlarını ortaya koydu. Hastanelerde yapılan ve kadınların 10 yıl, erkeklerin ise 30 yıl süresince gözlemlendiği çalışma sonucu iyimser yapıda olmanın ömrü uzattığını gösterdi. İyimserler yüzde 11 ila 15 oranında daha uzun yaşıyor.

28.08.2019-12:20 - (Son Güncelleme: 28.08.2019-12:15) İyimserler Karamsarlardan Daha Uzun Süre mi Yaşıyor?

BBC'den bir habere göre, Boston Üniversitesindeki uzmanlar tarafından yapılan bir araştırma sonucunda, on binlerce kadın ve erkek hastanın iyimserlik seviyeleri, genel sağlık halleri, spor, diyet, alkol ve sigara kullanımları mercek altına alındı. Hastanelerde sürdürülen çalışma kapsamında kadınlar 10 yıl, erkekler 30 yıl gözlemlendi.

İYİMSERLERİN 85 YAŞINA KADAR...

Araştırma, iyimserlerin yüzde 11 ila 15 daha uzun yaşama sahip olduklarını ve diğerlerine oranla 85 yaşına dek yaşayabilme ihtimallerinin daha yüksek seyrettiğini ortaya koydu.

Araştırma ekibinden Lewina Lee, "ilk verilerin, daha iyimser kişilerin hedeflerini gerçekleştirmek adına öz güvenlerinin olduğunu, sorunları daha kolay çözdüklerini, bunun da duygularını ve stres seviyelerini kontrol edebildiklerini gösterdiğini" söyledi. 

Stresin bağışıklık sistemine olan etkilerine de göz atan Lee, iyimserlerin enfeksiyonlarla ve stres kaynaklı rahatsızlıklarla daha iyi başa çıkabileceklerinin altını çizdi.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal