İvermektin Nedir? İvermektin Coronavirüsünü Tedavi Eder mi?

baş biti, uyuz, nehir körlüğü gibi hastalıkların tedavisinde kullanılan ivermektin nedir? İvermektin Coronavirüsünü tedavi eder mi? Vatandaşların inetner üzerinde araştırmaya başladıkları ivermektin hakkında merak edilenleri sizin için bir araya getirdik. Detaylar haberimizde…

09.04.2020-19:17 - (Son Güncelleme: 09.04.2020-18:55) İvermektin Nedir? İvermektin Coronavirüsünü Tedavi Eder mi?

Gündeme ilk olarak Avustralyalı bilim insanları tarafından getirilen İvermektin ilacı, baş biti, uyuz ve nehir körlüğü gibi hastalıkları tedavi etmek amacıyla kullanılmaktadır. Tüm dünyayı etkisi altına alan Coronavirüsün tedavisi için birçok çalışma yürütülürken var olan ilaçlar üzerinde de denemeler yapılıyor. Avustralya'nın Melbourne şehrindeki Monash Üniversitesi'nde görevli olan araştırmacılarda İvermektin maddesinin laboratuvar ortamında Coronavirüsünü 48 saat içerisinde yok ettiği iddiasını ortaya attı. İşte konuyla ilgili merak edilenler…

İVERMECTİN NEDİR?

Avermectin ilaç ailesine ait olan İvermektin, parazit istilasının tedavisinde kullanılan bir ilaçtır. Bu, baş biti, uyuz, nehir körlüğü (onkocerciasis), strongyloidiasis, trichuriasis, ascariasis ve lenfatik filaryazı içerir.

Dış istilalar için ağızdan alınabilir ya da cilde direkt olarak uygulanabilir. Gözle temastan kaçınılması gerekir.

Yaygın yan etkiler arasında kırmızı gözler, kuru cilt ve yanık cilt bulunmaktadır. Gebelik esnasında kullanım için güvenli olup olmadığı henüz bilinmemektedir. Fakat emziren anneler için kullanılabileceği düşünülmektedir.

AVUSTRALYALI BİLİM İNSANLARI AÇIKLADI!

Avustralya'nın Melbourne şehrindeki Monash Üniversitesi'nde görevli olan araştırmacıların laboratuvar ortamında yaptıkları test sonuçlarına göre bir doz Ivermectinin, Coronavirüsünün hücre içerisinde büyümesini engellediği ortaya konmuştur.

Üniversitenin Biyokimya Keşif Enstitüsü Başkanı Dr Kylie Wagstaff konuya ilişkin yapmış olduğu açıklamada, "Yaptığımız deneylerde bir doz ilaç (Ivermectin) 24 saat içerisinde Covid-19'a ait RNA virüslerini büyük ölçüde azaltıyor ve 48 saatte de tamamen yok ediyor," dedi.

"IVERMEKTIN ETKİLİ AMA AŞI BULMAK ŞART"

Tüm dünyayı etkisi altına alan Coronavirüsüne karşı 0 etkili olan bir ilacın henüz bulunmadığını ifade eden Wagstaff, "Bu ilaç zaten dünyanın birçok ülkesinde mevcut. Bu sebeple hastalara şimdilik yardımcı olacaktır. Ancak kesin bir tedavi için Covid-19'a karşı aşının bulunması gerekiyor,” diye konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal