İşte Ödem Attıran Mucizevi Çay!

Özellikle kadınların oldukça şikayetçi oldukları şişkinlik probleminden kurtulabilmek için ödem atıcı çay tarifini sizlerle paylaşıyoruz.

09.02.2018-10:20 - (Son Güncelleme: 24.02.2018-09:05) İşte Ödem Attıran Mucizevi Çay!

Vücutta sıvı birikmesi olayına verilenişimdir ödem. Genellikle kadınların regl zamanlarında tükettikleri çok fazla tuzlu yemekler, hamilelik döneminde ve karaciğer, böbrek rahatsızlığı gibi durumlarda vücutta ödem oluşmasına sebep olmaktadır.

MALZEMELER

- 1 lt su,
- 1 adet limon,
- 1 adet yeşil elma,
- 1 adet portakal,
- 1 adet çubuk tarçın,
- 10 adet tomurcuk karabiber,
- 5 adet karanfil,
- 2 dilim taze zencefil.

YAPILIŞI

Elma, limon ve portakalınızı yıkadıktan sonra kabuklarını soymadan dilimleyin. Daha sonra bir çaydanlığın içine bütün meyveleri atın. Üzerine kabuk tarçınınızı, zencefilinizi, ve karanfil ve karabiber tomurcuklarınızı ekledikten sonra suyunuzu da ekleyerek ağzı kapalı bir şekilde malzemelerinizi 15 dakika kadar kaynatın. Ardından bir süzgeç yardımı posasını süzdükten sonra tüketebilirsiniz.

ÖDEM NEDİR ?

En genel tanımıyla vücudun bazı bölgelerinde meydana gelen şişliktir. Bilimsel açıklaması ise, “deri ve diğer dokularda, hücrelerarası mesafede, normalde bulunması gerekenden daha fazla sıvı bulunması” şeklindedir.

Ödem genellikle eklem bölgelerinde yanı ayak, bacak, el, kol ve bileklerde görülür. Gözle en çok şahit olunan bu bölgelerken ayrıca vücudun iç tarafında da yani, kan damarları, hücreler, hücrelerarası mesafe, beyin omurilik mesafesi, karın boşluğu, akciğer, kalp zarı gibi bölgelerde de görülebilir.

Kişiler bu şişlikleri genellikle kilo alımıyla karıştırırlar. Sabah ve akşam tartılmalar arasındaki uçuk farkların sebebi genellikle ödemdir. Ödem vücuttan atılamayan suların eklemlerde kendine yer bulmasıdır ve ani kilo değişimlerine sebep olabilir.

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal