Islak Mayo Mantara Neden Oluyor

Bunaltıcı yaz sıcaklarında hemen herkes serinlemek için deniz veya havuza giriyor. Ancak uzmanlar, sudan çıktıktan sonra ıslak mayo ile dolaşmanın başta mantar olmak üzere birçok hastalığa zemin hazırladığını belirtiyor.

05.08.2020-10:21 - (Son Güncelleme: 05.08.2020-10:12) Islak Mayo Mantara Neden Oluyor

Islak mayo ile dolaşmaması konusunda uyarıda bulunan Op. Dr. Yıldız Altan Aydın, ‘Islak mayo ile uzun süre dolaşmak vajina florasını etkileyerek en başta mantar olmak üzere vajinal enfeksiyonlara ve idrar yolu enfeksiyonuna zemin hazırlar’ dedi.

KADINLARDA DAHA FAZLA GÖRÜLÜR

Tatil döneminde sık görülen enfeksiyon hastalıklarına değinen Op. Dr. Aydın, kadınlarda idrar yolu enfeksiyonu görülme sıklığının bazı bilimsel kaynaklara göre erkeklerden 14 kat daha fazla olduğunu belirtti.

Bu durumun yükseklik anatomik yapı ve hormonal nedenlere bağlı olduğunun altını çizen Op. Dr. Yıldız Altan Aydın, ‘İdrar yolu enfeksiyonları kadınlarda her yaş grubunda sık görülür ve en sık karşılaşılan enfeksiyonlardan biridir. Kadınların yaklaşık yüzde 50-70’i hayatlarının herhangi bir döneminde idrar yolu enfeksiyonu geçirir ve bunların yüzde 20-30’unda sık tekrar eder’ şeklinde konuştu.

HAVUZLARDAN DAHA FAZLA BAKTERİ KAPILIYOR

Havuzlardan bakteri kapıp enfeksiyona yakalanan kişilerin her geçen gün arttığını belirten Op. Dr. Aydın, konuşmasına şu şekilde devam etti: 

‘Havuza giren kişilerin deri üzerindeki bakterileri, genital akutları ve idrar yolu akutları havuz suyuna karışabilir. Bunun yanı sıra havuzların temizliğinde kullanılan klor miktarı önemlidir. Klor oranının düşük olması hijyen ile ilgili problemler oluşturur. Klor fazlalığı ise vajinanın doğal yapısında bulunan yararlı bakterilerin ölmesine ve hastalık yapan bakterilerin çoğalmasına yol açar.’

DENİZLER KENDİ KENDİNİ TEMİZLİYOR

Denizlerin kendi kendini temizleme özelliği bulunduğundan bahseden Op. Dr. Aydın, ‘Deniz suyundan enfeksiyon kapmamız zordur. Eğer yine de havuz tercih ediliyorsa sirkülasyonu fazla olan fiziksel ve kimyasal temizlik işlemlerinin ihmal edilmediği havuzlar tercih edilmeli. Temizlik kurallarına uyulmayan havuzların, en kirli denizlerden daha tehlikeli olabildiği unutulmamalıdır’ diye konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal