Işkın Otu Nedir? Işkın Otunun Faydaları

Kuzukulağı ailesinden olan ışkın otu, halk arasında uçkun olarak da anılmaktadır. Vitamin ve mineral bakımından zengin olan ışkın otu nasıl tüketilmelidir? Işkın otunun faydaları...

18.09.2020-10:38 - (Son Güncelleme: 18.09.2020-14:23) Işkın Otu Nedir? Işkın Otunun Faydaları

Genelde Doğu ve Güneydoğu Bölgelerinde yetişen ışkın otu, halk arasında uçkun otu olarak bilinir. İçinde A, B1, B2, E ve K vitaminleri barındıran bu ot bolca C vitamini de içermektedir.

IŞKIN OTU FAYDALARI

Kuzukulağı ailesinden olan bu ot özellikle kanser hastalarının, tedavi için tercih ettiği otlardan biridir. Alternatif tıp için oldukça popüler olan bu ot, her dönem kullanılan ve oldukça sevilen, insan sağlığına çok yararlı bir bitkidir. Grip, nezle veya soğuk algınlığını gidermek için kullanılan ışkın otu, böbrek rahatsızlıklarına da iyi gelmektedir.

Yüksek ateşi düşürdüğü bilinen bu bitki, uzman bir hekim kontrolü ile kullanılmalıdır. Bağırsak, mide ve sindirim sorunları yaşayan kişilerin rahatlamak için kullanabileceği bu bitki,  gaz söktürücü etkisiyle de bilinmektedir. Ayrıca ışkın otu sindirim sistemini de desteklemektedir.

Mide asidinin düzenlenmesini sağlayan bu ot, özellikle yemek borusu kanseri olmaya yatkın kişilerin kullanabileceği bir ottur. Nefes darlığı, solunum sorunu olan kişiler de rahatlıkla bu otu kullanabilir. Mikrop öldürücülüğü olan bu otun, cilt üzerindeki lekeleri gidermeye yardımcı olduğu da bilinmektedir. Işkın otu kullanacak olan kişilerin uzman bir hekim tarafından muhakkak destek alması gerekmektedir.

Işkın Otu Bitkisi Nerelerde Kullanılır?

Yüzyıllardır kullanılan ışkın otu, genel olarak tedavi amaçlı kullanılmaktadır. İçinde bulunan yüksek mineral ve vitaminler sayesinde vücut olumlu etkilenir. Fakat bu bitkinin aşırı bir şekilde tüketilmemesi gerekmektedir. Işkın otu doğru kullanıldığı takdirde iştah açabilmektedir, aynı zamanda sindirimi kolaylaştırır. Kemik erimesini durdurmak veya engellemek için de bu ot kullanılabilir. Bol miktarda kalsiyum içerdiği için ışkın otunu, kemik erimesi olan kişiler düzenli şekilde tüketebilir.

Popüler kullanım nedenlerinden biri kilo vermek olan ışkın otunu kullanmak isteyen kişiler, otu komple yıkarak kaynatıp, süzülerek içilebilir. Ancak unutulmamalıdır ki, ışkın otunun doz ayarı dikkatli yapılmalı ve kullanmadan önce uzman bir hekime başvurulmalıdır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal