İp Atlamanın Faydaları Nelerdir?

Çocukların vazgeçilmez oyunlarından biri olan ip atlama, yetişkinler içinde sağlık açısından oldukça faydalı bir uygulamadır. Son derece kolay bir egzersiz olan ip atlama, kişinin kendini zinde hissetmesini ve formda kalmasını sağlar. Peki, ip atlamanın sağlığa olan faydaları nelerdir? Detaylar haberimizde…

15.08.2020-11:16 - (Son Güncelleme: 15.08.2020-11:15) İp Atlamanın Faydaları Nelerdir?

Günde en az yarım saat ip atlayarak hem formunuzu koruyabilir hem de sağlığınızı koruyabilirsiniz. Sizin için ip atlamanın faydalarını bir araya getirdik. İşte detaylar…

İP ATLAMANIN FAYDALARI

İp atlamak, çocukların vazgeçilmez oyunları arasında yer alırken spor yapan yetişkinlerinde kullandığı bir uygulamadır. Son derece basit bir uygulama olan ip atlama herkesin kolayca yapabileceği kadar basittir. Kolay bir egzersiz olan ip atlama; zinde olmak ve günde yarım saat yaparak form tutmak mümkün olabilir.

Amerikalı atlet; Annie Bissoondial 2013 yılında bir saat içerisinde 12.632 adet ip atlayarak dünya rekoru kırmıştır. Boksörler kondisyon sağlamak için ip atlarlar. Çünkü ip atlama, dayanıklılığı artırmanın yanı sıra kondisyon sağlamada da oldukça faydalıdır. Bu nedenle boksörlerin daha iyi hazırlanmak için en çok kullandıkları antrenman aracıdır.

Sadece sporcular, boksörler ve koşucular için kondisyon aracı olarak kalmayan ip atlama egzersizi; fit olmak isteyen herkesin uyguladığı bir egzersiz aracıdır. Vücutta bulunan birçok kasın çalışmasını sağlayan ip atlama uygulaması vücudun daha kolay çalışmasını sağlar.

Dayanıklı ve sağlıklı bir vücut için ip atlama düzenli olarak evde, sokakta ve hemen her yerde kolaylıkla uygulanabilir. Hareketsiz bir yaşam tarzının izlenmesi sonucu alınan kiloların verilmesi için de iyi bir ter atma ve kas sıkılaştırma yöntemi olan bu uygulama çok sık tercih ediliyor. Bacak kasları ile tüm kol kasları için ve aynı zamanda tüm vücut için iyi bir kondisyon aracı olarak kullanılabilir.

Bunların yanı sıra kemik yoğunluğunu artırmak, kalp kasları için fayda sağlamak, kalp ve damar hastalıklarından korunmak için egzersiz olarak son derece önemlidir. Fakat öncelikle belli bir süre spor yapmayanlar için azar azar başlamak daha uygun olacaktır. Kadiyavasküler bir egzersiz olan ip atlama; omuzlar, baldırlar, kollar ve bacaklar için güçlendirici etki sağlar. Uzun süre yapılması ile de bu korumayı bir müddet sağlamaktadır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal