İngiltere’deki Aşı Çalışmaları Uganda’da Denenecek

Koronavirüs pandemisi aşı çalışmalarında dünya genelinde yeni gelişmeler gerçekleşiyor. Bilim insanları salgından kurtulmak için aşı çalışmalarını hızlandırdı. Hala devam eden çalışmaların denemeleri farklı ülkelerdeki laboratuvarlarda da deneniyor. İşte haberin detayları...

13.08.2020-14:42 - (Son Güncelleme: 13.08.2020-14:33) İngiltere’deki Aşı Çalışmaları Uganda’da Denenecek

İngiltere'deki Imperial College London Üniversitesinin geliştirmiş olduğu Koronavirüs aşısının yeni klinik denemeleri, İngiltere'den sonra Uganda'da da yapılacak.

GENEL PROTOKOL HAZIRLANDI

Her ülkede aşı çalışmalarına hızlı bir şekilde devam edilmektedir. Koronavirüs pandemisinde vaka sayılarının artış göstermesi çalışmaların daha hızlı ve farklı bölgelerdeki çalışmalar ile devam etmesine neden oldu.

İngiltere'deki gazetenin haberine göre, Uganda Virüs Araştırma Enstitüsü (UVRI) Direktörü Prof. Dr. Pontiano Kaleebu, İngiltere'de geliştirilmekte olan aşının klinik deneylerinin ülkelerinde başlaması için gereken protokolün hazırlandığını açıkladı.

Kaleebu, 'Testler, aralık ayı itibarıyla başlayacak, odak noktası aşının güvenliği ve bağışıklık sağlayıcılığı olacak' şeklinde konuştu.

Aşıların Afrika ülkelerinde denenmesine ilişkin gelen tepkilerin yersiz olduğunu söyleyen Kaleebu, potansiyel aşının önce Uganda'da denenmesinin faydalı olacağını söyledi.

ANTİBİYOTİKLER DE YABANCILAR TARAFINDAN DENENİYOR

Kaleebu, ülkedeki antibiyotiklerin dahi yabancılar tarafından üretiminin yapıldığını unutulmaması gerektiğini söyleyerek, halkın klinik denemelere katılacağına inandığını aktardı. Imperial College London Üniversitesi, daha önce aşının insanlar üzerindeki ilk denemelerinin başarılı olduğunu da yapmış olduğu açıklamasına ekledi.

Öte yandan, Kenya Sağlık Bakanı Mercy Mwangangi, yeni Koronavirüs aşısı geliştirdiğini duyuran Rusya ile birlikte çalışacaklarını ve aşının kullanmadan önce aşının güvenliğinden emin olacaklarına da değindi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal