İngiltere’de Sağlık Sistemi Çöküyor

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle Britanya’da Ulusal Sağlık Sistemi’ne bağlı olan hastanelerde 4 milyondan fazla kişinin, rutin işlemler için bekleme sırasında olduğu bildirildi.

15.01.2021-17:09 - (Son Güncelleme: 15.01.2021-16:53) İngiltere’de Sağlık Sistemi Çöküyor

İngiltere Ulusal Sağlık Servisi (NHS), Kasım 2019 ila Kasım 2020 yılları arasında tedavi olmak için hastanelerde bekleyen hasta sayılarıyla ilgili bir rapor yayınladı.

Rapora göre, hastanelerde tedavi olmak için sırada bekleyen hasta sayısı 4 milyon 460 bine yükselirken, bu kayıtların tutulmaya başlandığı 2007 tarihinden bu yana görülen en yüksek ‘bekleyen hasta’ sayısı oldu.

EN ÜST SEVİYEYE ULAŞTI

Ülkede, 52 haftadan fazladır tedavi olmak için bekleyen hasta sayısı ise 200 bine ulaşmaya yakın.

İngiltere'de, acil servislere kabulü yapılanların sayısı bir önceki yıla göre %32 azalarak 1 milyon 500 bin olurken, bu düşüşün insanların Kovid-19 salgınına karşı gösterdiği tepkiden ileri geldiği belirtildi.

BOŞ YATAK BULUNMUYOR

Ulusal Sağlık Servisi’nin verilerine göre, tüm beş büyük hastaneden birinin yoğun bakım servisinde yetişkinlerin tedavi edilebilmesi için boş yatak yok.

Yetkililer, görülen koronavirüs tablosunun sağlık sistemi üzerindeki etkisini somutlaştırdığını belirtiyor.

YOĞUN BAKIM SERVİSLERİ DAHA FAZLA RİSK ALTINDA

İngiltere'de Kovid-19’un çok daha hızlı yayılan bir türünün ortaya çıkmasından sonra görülen vakalar ve yaşanan can kayıplarında çok büyük artışlar görülmüştü.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Kovid-19 salgınından dolayı hastanelerin ve yoğun bakım ünitelerinin her zamankinden daha fazla risk altında olduğunu duyurmuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal