İngiltere 'Kuş Gribi' Salgınıyla Alarma Geçti

İngiltere’nin bir şehrinde ticari bir tesiste kümes hayvanlarında kuş gribi tespit edildi. Hastalık tespit edilen 480 kümes hayvanının gribi yayması için öldürüleceği bildirildi.

04.11.2020-17:34 - (Son Güncelleme: 04.11.2020-17:43) İngiltere 'Kuş Gribi' Salgınıyla Alarma Geçti

Kent şehrinde yer alan bir tesiste 480 kümes hayvanında H5N2 türü grip görüldü. Bu virüsüm insanlar arasında yayılmasına engel olmak için 480 hayvanın tümünün öldürüleceği belirtildi.

İngiltere Halk Sağlığı’nın yaptığı açıklamada, virüsün insanlar arasında yayılma riskinin çok düşük olduğu, iyice pişirilmiş kümes hayvanları ve yumurta ürünlerinin tüketiminin güvenli olacağı belirtildi.

Birleşik Krallık Baş Veteriner Sorumlusu Christine Middlemiss ise açıklamasında, ‘Kent'teki küçük bir ticari tesiste kuş gribi olduğu doğrulandı. Hastalığın yayılma riskini önlemek için acil adımlar atıldı. Çiftlikte kalan tüm kümes hayvanları itlaf edilecek’ ifadelerini kullandı.

‘HASTA VE ÖLÜ KUŞLARA DOKUNMAYIN’

Halk Sağlığı, durumun yakından izlenebilmesi için yerel sağlık koruma ekibiyle çalışmaya devam edeceklerini belirtirken, ‘Hasta veya ölü kuşlara dokunmayın ve herhangi bir hayvanla temas ettikten sonra ellerinizi sabunla iyice yıkadığınızdan emin olun' uyarısını yaptı.

Birleşik Krallık Gıda Standartları Kurumu’nun yaptığı açıklamada, kuş gribinin Birleşik Krallık tüketicileri için herhangi bir gıda güvenliği riski oluşturmadığı, kuş gribi görülen işletmenin ticari gıda zincirine hastalık görülen hayvan etini ya da yumurtayı tedarik edemeyeceği için bu gıdaların tüketiminde herhangi bir risk bulunmayacağı belirtildi.

Kurum, kümes hayvanı bakıcılarının herhangi bir hastalık belirtisine karşı tetikte olması ve şüpheli hastalıkları hemen rapor etmesi konusunda çağrıda bulundu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal