İncir Yaprağı Kanseri Önlüyor!

İncirin kendisinin olduğu kadar yaprağının da faydaları olduğunu biliyor muydunuz? İncir yaprağında bulunan antioksidanların ve vitaminlerin birçok hastalığın tedavisinde kullanılıyor.

08.08.2019-13:31 - (Son Güncelleme: 21.02.2022-17:57)

İncir yaprağı suyu ya da çayını tüketirseniz kalp hastalıklarının önüne geçmek çok kolay olacaktır. İncir yaprağında bulunan maddeler kan akışını dengeler ve damar tıkanıklığını önler. Kalp hastalığı riskini azaltan omega yağ asitleri, incir yaprağında mevcuttur.

İncir yaprağında bol miktarda lif vardır. Bu sebepten dolayı da bağırsak hastalıkları ortadan kaldırılır. Aynı zamanda pektin içermesinden dolayı da  kanı temizleyerek bedenin zararlı maddelerden arınmasını sağlar.

İncir yaprağının faydaları saymak ile bitmiyor. İdrar yolu enfeksiyonu gibi durumlarda akla ilk  gelen şey incir yaprağıdır. Vücut direncini artırıcı etkisiyle enfeksiyonun kısa sürede vücuttan atılmasını sağlar. Asya ülkelerinde incir yaprağı, cinsel yol ile bulaşan enfeksiyonlarla mücadele için de kullanılır.

Mucizevi bitki içerdiği vitaminlerden dolayı kanserli hücreleri yok edici etkiye sahiptir. Bir parça yıkanmış incir yaprağını çiğneyerek vücudunuzu koruma altına alabilirsiniz.


İçerdiği kalsiyum sayesinde kemik yapısını güçlendirir. Bitki çayı formunda tercih edilen incir yaprağı, çeşitli kas ve eklem ağrılarını da hafifletici etkiye sahiptir.

İncir yaprağının enerji veren bir etkisi vardır. Verdiği enerji sayesinde metabolizmayı da canlandırmaya destek olur.

Zona gibi cilt hastalıklarını iyileştirici yönü olan incir yaprağı, kaynatılıp soğutulduğunda zonanın etkilerini önemli oranda hafifletir.

Kaşıntı, yanma ve batma gibi cilt şikayetleri için incir yaprağı, cilt tahrişlerini rahatlatarak iyileştirir. İncir yaprağı suyunu ılık ya da soğuk şekilde cildinize uygulayın.

Kan şekerini dengeleyici yönüyle şeker hastalarının yardımına koşan incir yaprağı, doğal insülin içermektedir. Doktor onayından sonra tüketilen incir yaprağı, diyabet hastalarına iyi bir takviye olabilmektedir.


İncir yaprağı hemoroid sorununun bitkisel çözümüdür. Yapraklar kaynadığında, suya faydalı minerallerini salar. Suyun ılık veya soğuk bir halde hemoroid bölgesine sürülmesi o bölgedeki yanma ve kaşıntıyı dindirir. İncir yaprağı cilt hasarlarını önler. 

Solunum hastalıklarının tedavisinde de kullanılan incir yaprakları, sıcak su ile birlikte boğaz yolunu rahatlatır. Ses kısıklığı ve öksürük gibi durumları da ortadan kaldırır.

İNCİR YAPRAĞI SÜTÜNÜN FAYDALARI

İncir yaprağı sütünün insana bin bir faydası bulunuyor. Geleneksel yöntem olarak Anadolu’da akrep ve böcek ısırmalarında, incir yaprağı sütü dökülürmüş. Mikrobu kırması için yaralı bölgeye incir yaprağı sütü uygulanırmış. İncir yaprağı sütü, düzenli olarak cilde uygulandığında lekenin deriden temizlenmesine yardımcı oluyor. İncir yaprağı sütüyle kulak çevresinde oluşan sivilce ve lekelerde de temizlenebilir. Ayrıca bu süt cildin daha parlak görünmesini sağlar.

İNCİR YAPRAĞI ÇAYI NASIL DEMLENİR?

Malzemeler:

- 1 litre su

- 4 adet taze incir yaprağı 

- 1 yemek kaşığı kurutulmuş incir yaprağı

İncir yaprağı çayını hazırlamak istediğinizde elinizdeki incir yaprağından faydalanabilirsiniz. Eğer taze yapraklar kullanacaksanız 4 adet yeterlidir. Daha önceden kuruttuğunuz incir yapraklarını değerlendirecekseniz; 1 yemek kaşığı hazırlayabilirsiniz. 1 litre kaynar suyun içine incir yapraklarını atın ve 8 dakika kaynamasını sağlayın. 8 dakika sonra suyu ocaktan alarak ilk sıcaklığının geçmesini bekleyin. Daha sonra bu çayı süzerek günde 2 fincan ölçüde tüketebilirsiniz.

İncir yaprağı çayını veya suyunu düzenli tükettiğinizde zayıflamanıza yardımcı olduğunu görebilirsiniz. Fakat tek başına sizi zayıflatmaz fakat incir yaprağı çayı metabolizma hızını yükseltir. Son olarak incir yaprağı çayı tüketilen günlerde bol su içmeyi ihmal etmeyin.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal