İlk Yağan Kar Neden Yenmez?

İlk yağan kar yenir mi yoksa yenmez mi? Bu soru her kar yağdığında sorulan sorular arasında yer alır. İlk yağan kar yenir mi, faydaları var mıdır?

20.01.2021-11:55 - (Son Güncelleme: 20.01.2021-11:55) İlk Yağan Kar Neden Yenmez?

Kış ayında olduğumuz şu günlerde sıkça sorulan sorular arasında yağan ilk kar yenir mi? En lezzetli kar nerede? Şehirde yağan kar yenir mi? Gibi sorular merak edilmektedir. İşte haberin detayları...

İLK YAĞAN KAR NEDEN YENMEZ?

Her yerin kara gömüldüğü bu günlerde kartopu oynamak, kardan adam yapmak ve kar yemek kış eğlencesinin ayrılmaz parçaları. Peki kar yemek sağlıklı mı?

ŞEHİRLERDEKİ KAR TEMİZ DEĞİL

McGill Üniversitesi'ndeki bilim adamlarının geçtiğimiz günlerde yayınladığı araştırmaya göre karın bembeyaz gözükmesi sağlıklı olduğu anlamına gelmiyor. Kar şehirlerde havada dolaşan kirleticileri üzerinde topluyor; özellikle de arabaların egzozlarından çıkan zararlı maddeleri.

Araştırmanın başındaki, McGill'de kimya ve atmosfer bilimleri uzmanı Dr. Parisa Ariya, Huffington Post'a yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; 'Kar kristalleri birçok gazı ve kirleticiyi tutabilecek farklı yüzeyleri olan buz zerrecikleridir. Atmosfer kimyası uzmanı bir anne olarak çocuklarımın şehirde kar yemelerine kesinlikle izin vermem.'

KIRSAL ALANLARDAKİ KAR YENİR Mİ?

Kırsal alanda kar yemek ise daha güvenli. Şehirdeki kara güvenilmese de taşrada ve kırsal alanlarda kar pek tehlikeli değil. Ama bu da karın nasıl biriktiğine göre değişiyor. Saskatchewan Üniversitesi'nden John Pomeroy, NPR'a verdiği mülakatta taşrada da olsa karı birkaç saat yağdıktan sonra yemenin çok daha sağlıklı olduğunu söylüyor. Çünkü yağan kar havayı temizliyor. Pomeroy 'Çocuklarımın bahçemden taze yağmış kar yemelerine tabi ki izin veriyorum ama taşrada ne kadar kimyasal gübre ve böcek ilacı kullanıldığı önemli. Bunların kara karışması tehlikesi var. Ayrıca çok rüzgarlı havalarda toprakla kar da birbirine karışabiliyor' dedi. 

EN LEZEETLİ KAR KUZEY KUTBUNDA

Karın sağlıklı olup olmadığı etkileyen birçok faktör var, çünkü çevreden çok etkilenebiliyor. Şehirden ne kadar uzakta olursanız kar yemenizin o kadar güvenli olduğunu söyleyebiliriz. Ne kadar çok kar yağdıysa o kadar iyi. Bu yüzden kuzey kutbundaki kar kadar lezzetlisi yok diye biliniyor. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal