İki İlde Vaka Sayısı Yüzde 100 Arttı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son bir haftada Hatay ve Antalya'da vaka artış hızının iki kat arttığını belirtti. Bakan Koca'nın yaptığı açıklamaya göre Diyarbakır'da sabit bir artış yaşanırken Trabzon'da vaka artışı yüzde 50 oldu.

04.12.2020-10:00 - (Son Güncelleme: 04.12.2020-14:15) İki İlde Vaka Sayısı Yüzde 100 Arttı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Hatay, Antalya, Trabzon ve Diyarbakır’ın il sağlık müdürleriyle yaptığı toplantılarda bu illerin salgın açısından durumuna ilişkin değerlendirmede bulunduklarını, yüksek riskin devam ettiğini belirtti.

Bakan Koca, sosyal medya hesabı (Twitter) üzerinden yaptığı paylaşımda, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı bütün kurumlarla seferberlik zamanı olduğunu vurgulayarak, ‘Sağlık çalışanlarının üzerindeki yükü azaltalım. Mücadele güç birliği ile kazanılır’ çağrısında bulundu.

‘Hatay, Antalya, Trabzon ve Diyarbakır il sağlık müdürleriyle ayrı ayrı yaptığımız on-line toplantılarda, bu illerin durumlarını değerlendirdik. Yüksek risk devam ediyor’ şeklinde konuşan Koca, bu illerle ilgili şu bilgileri paylaştı:

‘Son bir haftada Hatay'da vaka artışı yüzde 100, yoğun bakım doluluk oranı yüzde 70, Antalya'da vaka artışı yüzde 100, yoğun bakım doluluk oranı yüzde 71, Trabzon'da vaka artışı yüzde 50, yoğun bakım doluluk oranı yüzde 75, Diyarbakır'da sabit artış var, yoğun bakım doluluk oranı yüzde 70.’

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal