İki Dilim Peynir Yerseniz Ne Olur?

Çin ve ABD merkezli araştırmalarda peynir ile ilgili şaşırtıcı sonuçlara ulaşıldı. Araştırmalara göre iki dilim peynir yerseniz ne olur?

01.12.2019-12:18 - (Son Güncelleme: 01.12.2019-12:15)

Yaklaşık kırk grama denk gelen iki dilim peyniri yemek aslında pek çok hastalığı yok ediyor ve önlüyor. İşte, araştırmanın sonuçları...

İKİ DİLİM PEYNİR YERSENİZ NE OLUR?

Çin’den Soochow Üniversitesi tarafından yürütülen çalışma, günde 40 gram peynir tüketmenin bazı kalp hastalıkları ihtimalini azaltmada destek olabileceğini gösteriyor. Etkisi o kadar büyük ki kalp hastalığı ihtimalinizi yüzde 14 den daha fazla azaltıyor. Çalışmalarda, hem Avrupa’dan hem de ABD’den 15 değişik araştırmayı karşılaştırdıktan sonra bu neticeye vardılar. Bunun için 200.000’den fazla kişinin katıldığı araştırmalarının katılımcılarının sağlık neticelerini karşılaştırdılar. Düzenli şekilde peynir tüketenlerin felç olma ihtimalinin daha küçük olduğu neticesine vardılarr; risk yüzde 10’a kadar azaltılabilir. Çalışmacılar bunun nedeninin peynirdeki kalsiyumun vücudunuzda yer alan bütün yağları emmemesine sebep olduğunu düşünüyor. 

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal