Ihlamur Çayını Hasta Olmadan İçin

Hasta olduğumuzda ilk aklımıza gelen içecek ıhlamur olur. Ancak ıhlamur çayını hasta olmadan önce de tüketmemiz gerekiyor. Ödem attırıcı etkisi de bulunan ıhlamur çayının bilmediğiniz faydaların sizler için derledik.

04.04.2019-09:53 - (Son Güncelleme: 04.04.2019-09:38) Ihlamur Çayını Hasta Olmadan İçin

Ihlamur demlenirken içine limon, karanfil veya çubuk tarçın atabilirsiniz. Bu sayede kan şekeriniz daha dengeli olacaktır ve tokluk hissi de daha uzun sürecektir. 

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİR

Ihlamur çayının hem ödem atıcı etkisinden faydalanmak için kaynattığınız suyun içerisine ıhlamurla birlikte kiraz sapı, mısır püskülü gibi diğer  bitkilerden de ilave edebilirsiniz. Bu sayede hem bağışıklık sisteminiz güçlenecektir hem de ödem atımına yardımcı olacaktır. Ayrıca antioksidan kaynağı almış olacaksınız.

IHLAMUR YAPRAĞININ FAYDALARI NELER?

Günümüzde bir çok kişinin şikayetçi olduğu durumlardan olan tempolu hayatın vazgeçilmezi olan stres ve siniri yatıştırıcığı özelliği bulunmaktadır. Sağlık sorunlarından biri olan bağırsak kurdunu düşürmeye yardımcı olarak bağırsak sancılarını yatıştırır. Uykusunu düzene sokmak isteyenler için düzenleyici özelliğide bulunuyor. Zaman zaman ortaya çıkan sert ve kuru öksürüğün önünü keserek boğazı yumuşatmaya yardımcı oluyor. Gribal enfeksiyonun ortaya çıkardığı hastalık sürecini destekleyerek kişinin kısa sürede kendini toparlamasına yardımcı oluyor.

SAÇLARA DA İYİ GELİYOR

Cansız saçları olanlar için saçları ıhlamur yaprağının kaynatılan su ile yıkadıktan sonra saçların kısa sürede canlanmasına yardımcı olarak kuvvetlenmesini sağlıyor.

 

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal