Kızılcık neye iyi gelir? İdrar yolu enfeksiyonu için doğal ilaç olan kızılcığın faydaları

Antioksidan kaynağı ve lif zengini olan kızılcık tam bir şifa kaynağı. Kızılcığın faydaları kadar zararları da merak ediliyor. İşte kırmızı şifa olarak bilinen kızılcık hakkında her şey...

02.04.2022-17:00 - (Son Güncelleme: 02.04.2022-17:01)

Kızılcık ekşimsi ve keskin bir tatla ve kıpkırmızı rengiyle genellikle reçel ve içeceklerde kullanılan özel bir besindir. Yüksek antioksidan içeriği sayesinde vücut sağlığı için oldukça fazla faydaları bulunan bu besin oldukça değerli ve mutlaka tüketilmesi gereken değerli bir yiyecektir. Halk arasında süper yiyecek olarak da bilinir.

Kırmızı şifa kızılcık nelere iyi gelir? 

- Lif oranı çok yüksek olduğu için kızılcık kan basıncını dengeleme özelliğine sahiptir.

- C vitamini içeriği ile kış ve sonbahar dönemlerinde soğuk algınlığına karşı koruma sağlar.

- Kan pıhtılaşmasının meydana gelmesini engelleyen salik asit içerir. Salik asit tümör tedavilerine de iyi gelir.

- Kalsiyum özelliği ile kemik gelişimine katkı sağlar. İltihapların daha hızlı iyileşmesini sağlayan ve idrar yolu enfeksiyonlarını iyileştiren E vitaminine sahiptir.

- Ağız sağlığı için koruyucudur.

- Uykusuzluğa iyi gelen melatonin içeriği ile daha sağlıklı uyumanıza yardımcı olur.

İdrar yolu enfeksiyonu için birebir!

- Kızılcık suyu idrar yolunda meydana gelen enfeksiyonlara karşı oldukça etkidir. Bunun nedeni kızılcıkların kısaca PAC olarak adlandırılan bir antioksidanla yüklü olmasındandır. PAC’ler, bakterilerin idrar yolu duvarına yapışma özelliğini azaltır ve böylece idrar yollarında enfeksiyon oluşma şansını azaltır.

Kızılcığın faydaları nelerdir?

- Lifler genel bağırsak sağlığı için önemlidir ve kızılcık da liflerle doludur. 

- Sağlıklı bir sindirim sistemi için liflere ve düzenli bağırsak hareketlerini sürdürmeye ihtiyacımız vardır. 

- Lif çok da daha uzun süre tok kalmanızı ve sağlıklı olmayan besinleri tüketmenizi engeller.

Kötü kolesterol ile savaşıyor!

- Düşük kalorili kızılcık suyunun düzenli olarak tüketilmesi, kolesterolün diğer bir bileşeni olan kötü kolesterol ve trigliseritleri azaltabilir. Fakat kızılcık suyu tüketeceğiniz zaman şekersiz ve doğal olduğundan emin olmalısınız.

- Enflamasyon, kalp hastalığı, otoimmün hastalık, kanser, diyabet ve daha fazlası olmak üzere birçok kronik durumun ana nedenidir. Neyse ki, kızılcık gibi antienflamatuvar yiyecekler, zengin antioksidan içeriği nedeniyle doğal olarak enflamasyonla mücadeleye yardımcı olabilir.  Kızılcık gibi antioksidan bakımından zengin yiyecekleri tüketmek, serbest radikallerin etkisiyle savaşmak ve iltihabı azaltmak için etkili bir yoldur.

- Yapılan birtakım araştırmalar kızılcıkların göğüs, kolon, akciğer ve prostat kanseri hücrelerinin büyümesini önlemede yardımcı olabilecek kanser hücreleriyle mücadele eden maddeler içerdiğini göstermektedir.

- Araştırmalar, kızılcık tüketmenin; kanın pıhtılaşmasını engelleme, kan basıncını düşürme ve iltihaplanmayı azaltma yeteneklerinden dolayı kalp sağlığına bir dizi yarar sağlayabileceğini göstermektedir.

kızılcık nelere iyi gelir?

- Kemiklerin güçlü olması çok önemlidir, bu nedenle bu amaçla kızılcık suyunun önemini ve şaşırtıcı gerçeklerini inkar edemezsiniz. Sadece kalsiyum içermez, aynı zamanda güçlü kemikler için önemli bir vitamin olan K vitamini içerir.

- Kızılcık cildinizdeki tüm yağlardan kurtulmanıza ve gözeneklerinizin temizlenmesine yardımcı olacak en iyi seçimdir. Kızılcık cildinizin tazelenmesinde büyük destek sağlayan c vitamini açısından zengindir. Kızılcık suyunu düzenli olarak kışın tüketirseniz cildiniz zorlu hava koşullarından korunacaktır.

- Güçlü ve sağlıklı bağışıklık sistemi için C vitamini en iyi antioksidanlardan biridir ve kızılcık suyu C vitamini ile kutsanmıştır.

- Kızılcıkların etkili antibakteriyel özellikleri enfeksiyonlara karşı mücadeleye yardımcı olacaktır. 

- Diyetinize bu sihirli suyu ekleyerek, güçlü bağışıklık sistemi için gerekli olan fitokimyasallardan faydalanabilirsiniz.

Kızılcık suyu nasıl hazırlanır?

Kızılcık suyu için gerekli olan malzemeler:

- 1 kg kızılcık

- 2 litre su

- 1.5 su bardağı toz şeker

kızılcık kaç dakika kaynatılır?

İlk olarak kızılcığı iyice yıkayıp, derin bir tencereye alın üzerine su ekleyerek kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra ocağın altını biraz kısın. Kızılcıklar yumuşamaya başlayınca da toz şekeri ekleyerek karıştırın. 2 ila 3 dakika kadar kaynatıp ocağın altını kapatın. Kızılcık suyunu süzgeçten geçirip oda ısısında ılımaya bırakın. Sonrasında buzdolabına koyabilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal