İdrar Renginiz Hangi Hastalığın Belirtisidir?

İdrar renklerinin koyuluğu ya da açıklığı aslında birçok şeye işaret eder. Aslında vücudunuzdaki hastalıklar için bir sinyal olabilir.

24.10.2019-16:38 - (Son Güncelleme: 24.10.2019-16:37)

İdrar rengindeki değişimler başta böbrek olmak üzere birçok sağlık sorunun göstergesidir. İşte, idrar rengine göre olabilecek hastalıklar…

İDRAR RENGİNE GÖRE HASTALIK İŞARETLERİ

Parlak sarı idrar rengi olağandır ve B vitamini kullananlarda görülür. Koyu sarı idrar rengi de normal olarak adlandırılır. B vitamini barındıran gıdaların çok tüketimi ve bazı müshillerin kullanımında da koyu sarı renk olabilir. Çok açık renk, aşırı sıvı tüketilmesi veya böbreğe aşırı sıvı gelmesi halinde su gibi idrar görülebilir. Günde 4-8 litre sıvı tüketilmesine bağlı şekilde bol idrar yapması hali olan “psikolojik polidipsi” veya böbrek tüplerinin son bölümünde günlük çıkardığımız idrarı son şekilde belirleyen ADH adlı hormonun olmaması veya etkisizliği neticesi oluşan, insanın hiçbir hastalığı olmamasına karşın günde 20-30 litre sıvı almasıyla alakalı şekilde bol idrar yapması demek olan “şekersiz şeker hastalığı” (Diabetes İnsipitus) problemi olanlarda da bu renk idrar olur. Bu hastalar bir günde 20-30 litre su tüketip bir o denli idrar çıkarırlar, daha doğrusu suyu direkt dışarı çıkarırlar.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal