İçinde Süt Olmayan Vegan Dondurma

Herkesin severek tükettiği tatlardan biri şüphesiz ki dondurma. Peki hem lezzetli hem de sağlıklı bir dondurma yapmaya ne dersiniz? Sizin için içinde süt olmayan tadı damağınızda kalacak dondurma tarifi hazırladık…

03.05.2019-16:52 - (Son Güncelleme: 26.08.2021-11:40)

Dondurmayı çok seviyor ama kilo yapmasından korkuyor musunuz? Bizde hem lezzetli hem de kalorisi düşük hem de pratik, içinde süt olmayan vegan dondurma tarifini sizin için hazırladık. İşte detaylar…

İÇİNDE SÜT OLMAYAN VEGAN DONDURMA TARİFİ

Hindistan cevizi sütü ve şekersiz fıstık ezmesi ile hazırlanan dondurmaya ne dersiniz? Sağlıklı malzemelerden yapacağımız dondurma, protein bakımından oldukça zengin, tamamen vegan ve ketojenik diyet veya düşük karbonhidrat diyetine de uygun.

Hindistan cevizi sütü oldukça iyi yağ kaynağıdır ve vitamin, mineral ve lif açısından zengindir. Haliyle laktoz içermez. Bu süt içermeyen vegan dondurma, laktoz intoleransı olan kişiler için de mükemmel bir tercihtir.

Malzemeler

-2 su bardağı hindistancevizi sütü

-1 bardak fıstık ezmesi

-3 yemek kaşığı akçaağaç şurubu

-Yarım çay kaşığı tarçın

-1 çay kaşığı vanilya özü

Yapılışı

-Dondurmamızı hazırlamak için, soğutulmuş 2 su bardağı hindistancevizi sütünü bir blendere koyun. Sonra biraz fıstık ezmesi (1 bardak kadar),biraz akçaağaç şurubu (3 yemek kaşığı),tarçın tozu (1/2 çay kaşığı) ve vanilya özü (1 çay kaşığı) ekleyin. Tüm malzemeleri karıştırın. Dondurmanın daha tatlı olmasını istiyorsanız, karışımı tadabilir ve daha fazla akçaağaç şurubu ilave edebilirsiniz.

-Şekersiz çikolata, kakao tozu, kahve, fındık gibi gıdalarla bu süt içermeyen vegan dondurmaya farklı tatlar katabilirsiniz. Karışımı bir kavanozun içine boşaltın ve dondurun. Süt içermeyen vegan dondurmamızın bir topu 219 kalori ve ayrıca zengin bir protein kaynağı. Süt içermeyen bu vegan dondurma, bilhassa ketojenik diyet veya düşük karbonhidrat diyet gibi kilo zayıflama diyetleri için, tatlı isteklerini bastırma konusunda işinize yarayabilir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal