İçinde Katkı Maddesinin Olmasının Yasak Olduğu Gıdaları Biliyor musunuz?

Türk Gıda Kodeksine göre içerisinde katkı maddesinin bulunması yasak olan gıda listesi vardır. Bu listede yer alan gıdaları Dr. Özge Seçmeler açıklıyor.

17.10.2019-11:52 - (Son Güncelleme: 17.10.2019-11:49)

Tüketici olarak gıda alışverişinde dikkat edilmesi gereken bazı kurallar ve bilinmesi gereken hususlar vardır. İşte, bilinmesi gerekenler…

İÇİNDE KATKI MADDESİNİN OLMASININ YASAK OLDUĞU GIDALAR

Dr. Özge Seçmeler, “Fakat bazı gıdalarda da hiç katkı maddesi kullanılmamalıdır. Türk Gıda Kodeksinde (TGK) katkı maddesini yer alması izin verilmeyen besinler; bal, tereyağı, aromalandırılmamış yaprak çay, şeker, renklendirici yer almasına izin verilmeyen besinler salça ve ekmek diye listelenmiştir. Üstelik izin verilen besin katkı maddelerinin kullanılabileceği gıdalar ve kullanım oranları da sınırlandırılmıştır” şeklinde açıkladı. Doğru ürün etiketi okuma hususunda tüketicilere tavsiyeler veren Dr. Özge Seçmeler, “Bütün gıdaların etiketleri dikkatle okunmalı. Raf ömrü kısa olanların son tüketim tarihi kesinlikle kontrol edilmeli. Merdiven altı firmaların ürünleri yerine güvenilen markayı tercih etmek gerekir.” diye devam etti.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal