İçeriğinde D Vitamini Bulunan Besinler Ve Sağlığa Faydaları!

D vitaminin vücudumuzda eksikliğinde bir çok kemik hastalığına yol açacağı gibi fazla alımında da bünyemize zararları bulunmaktadır. Dengeli D vitamini alımını kolaylaştırmak adına içeriğinde bu vitamini barındıran besinleri sizler için sıraladık.

21.06.2017-17:27 - (Son Güncelleme: 21.06.2017-15:26) İçeriğinde D Vitamini Bulunan Besinler Ve Sağlığa Faydaları!

Güneş vücudumuzun D vitamini ihtiyacını fazlasıyla karşılayan ve yarar sağlayan çok önemli bir kaynak olmakla beraber bu vitaminin eksikliğini giderecek de bir çok besin bulunmaktadır.

D vitamininin eksikliğinden kaynaklanan ve özellikle çocuklarda görülen hastalıkların bu vitaminin alınmasından sonra yavaş yavaş azaldığı gözlemlenmiştir. D vitamininin fazla alınması sonucunda da bazı organlarımız zarar görerek böbrek yetmezliğine varana kadar bir çok hastalığa sebep olmaktadır.

D VİTAMİNİ İÇEREN BESİN KAYNAKLARI

Süt Ürünleri

Tereyağı

Ton balığı

Somon

Uskumru

İstridye

Karaciğer

Yumurta sarısı

Tatlı patates

Balık yağı

Mantar

Maydanoz

Yonca

Isırganotu

Yulaf

İşlenmiş yiyeceklerle beslenilen günümüzde, vitamin eksikliği çekmek oldukça doğal. Bunun sebebi doğru besinleri tüketmemek ya da sindirim sorunları yüzünden olması gerektiği gibi sindirememek olması muhtemeldir. D vitamini eksikliğinde vücudunuzda bir tepkime göremeyeceğiniz gibi hastalanmayabilirsiniz de. Bunun temel sebebi eksikliğinin herhangi bir tepkime yaratmayarak sağlığa bir zararı olmamasından kaynaklanmaktadır. Bu tür vitaminlerin güneş tarafından zaten vücudumuzda emilmesinden kaynaklanan bir durum olduğu için eksikliği de görülmemektedir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal