Hormonlarınızı Dengeleyecek 3 Besin

Yediğimiz besinler vücudumuzda bir çok şeyi etkilerden bir takım doğal dengeleri de bozabiliyor en çok hormon dengesinde bu bozukluğu yaşanmaktadır. Bu haberimizde hormonları doğal yollarda dengeleyebileceğiniz 3 besinden bahsedeceğiz.

26.11.2019-13:30 - (Son Güncelleme: 26.11.2019-13:05)

Vücudumuzda bir çok şeyi etkileyen besinler bazen de bir takım doğal dengeleri de bozabiliyor en çok hormon dengesinde bu bozukluğu yaşanmaktadır. Bu haberimizde hormonları doğal yollarda dengeleyebileceğiniz 3 besinden bahsedeceğiz. 

HORMONLARI DENGELEYEN 3 BESİN

Turşu; Fermente edilen gıdalar, hormonların dengelenmesi görevini üstlenirler. Bu alanda görev turşu türlerine düşmektedir. Doğal olarak hazırlanan turşular, bağırsak sağlığını korurken hormonların doğru ve dengeli bir şekilde salgılanmasını sağlar. Turşu, östrojen seviyesini dengede tutarak vücut fonksiyonlarını düzene sokar.

Kombucha Çayı; Doğu Asya’da keşfedilen kombucha çayı, salgı bezlerini uyarmaktadır. Salgı bezlerini uyaran kombucha çayı, hormonların normal düzeyde salgılanmasını sağlar. 

Yoğurt; Hormonların ideal seviyede salgılanması için bağırsakların sağlığı korunmalıdır. Bu gibi durumlarda probiyotik ürünler tüketilmelidir. 

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal