Horlama Neden Olur? - Horlama Sorununa Doğal Çözüm Önerisi

Horlama insanların yaşam kalitesini olumsuz yönde etkileyen bir sağlık sorunudur. Horlamadan kurtulmak için bazı çözüm yolları mevcut. Sizler için bir çözüm önerimiz var.

12.02.2019-13:53 - (Son Güncelleme: 12.02.2019-13:47) Horlama Neden Olur? - Horlama Sorununa Doğal Çözüm Önerisi

Horlama insanların yaşam kalitesini olumsuz yönde etkileyen bir sağlık sorunudur. Horlamadan kurtulmak için bazı çözüm yolları mevcut. Sizler için bir çözüm önerimiz var. İşte detaylar...

Horlama ve Uyku Apnesi Neden Olur?

Horlama ve apne sıklıkla, nefes yolundaki bir tıkanıklık sebebiyle görülür. Erişkin hastalarda en sık rastlanan sorun burun bölgesinden kaynaklanır. Burnun ortasında yer alan ve burun çatısını oluşturan “septum” adını verdiğimiz kıkırdak bölgenin veya kemik yapının bir tarafa doğru eğilerek burun hava yolunu engellemesi sonucunda burun tıkanıklığı gelişir ve takiben horlama görülür. Bir diğer neden ise, damak ve bademcik problemlerdir. Aşırı büyük bademcikler veya sarkık ve gevşek damak yapısı da burunda tıkanıklık olmadan şiddetli horlama ve apnelere sebep olabilir.

Horlamayı Önleyen Doğal Karışım

Pek çok kişi evde hazırlanan bu doğal karışımla horlamadan kurtulduğunu belirtiyor. İşte horlamayı önleyen etkili karışım...

Gerekli malzemeler:

- 2 elma

- 2 havuç

- 1/4 limon

- 1 zencefil kökü

Hazırlanışı:

Bütün malzemeleri blenderda çekin. Her gece uyumadan birkaç saat önce tüketin. C vitamini deposu limon nazal yolları temizliyor ve burun deliklerini açıyor. Elma ve havuç burnun tamamını temizlerken zencefil nazal yollardaki baskıyı hafifletiyor.

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal