Himalaya Tuzu Banyoda Nasıl Kullanılır?

Giderek doğallıktan uzaklaştığımız bu günlerde, doğadaki en saf tuz olan Himalaya tuzundan faydalanmaya ne dersiniz? Cilt bakımı, göz sağlığı ve ödem atmaya yardımcı olan Himalaya tuzu, özellikle sedef hastaları için bir umut. Peki Himalaya tuzu banyoda nasıl kullanılır?

25.01.2019-11:23 - (Son Güncelleme: 25.01.2019-11:18) Himalaya Tuzu Banyoda Nasıl Kullanılır?

Giderek doğallıktan uzaklaştığımız bu günlerde, doğadaki en saf tuz olan Himalaya tuzundan faydalanmaya ne dersiniz? Cilt bakımı, göz sağlığı ve ödem atmaya yardımcı olan Himalaya tuzu, özellikle sedef hastaları için bir umut. Peki Himalaya tuzu banyoda nasıl kullanılır? İşte yanıtı...

Himalaya tuzu sedef hastaları için bir umut ışığıdır. Sedef hastalığında iyileştirici etkisini göstermesi için Himalaya tuzunun doğru şekilde kullanılması önemlidir.

İşte himalaya tuzunun kullanımı:

- Banyo küvetinizi sıcak su ile iyice doldurun. Suyun sıcaklığı, sizin her zaman yıkanırken kullandığınız su sıcaklığıyla aynı olmalıdır. Bu sıcaklık ortalama 37-38 derece olmalıdır.

- Daha sonra 1 ya da 1.5 kilo Himalaya banyo tuzunu küvetin içine koyun ve erimesini bekleyin.

- Himalaya tuzunun erimesinden sonra suyun içine girin. Banyoda kalma süreniz 30 dakikadır. Bu süreyi geçmemeye özen gösterin. Su yoğunluğu fazladır ve su yoğunluğu nedeniyle vücut yorulacaktır. Bunu önlemenin en doğru yolu verilen süreler içinde suda kalmaktır.

- Himalaya tuzu ile yıkanmanın ardından bu tuzun teninizde kalması önemlidir. Bu nedenle Himalaya tuzu ile aldığınız bu duştan sonra tekrar yıkanmanıza gerek yoktur.

- Sürenin sonunda küvetten çıkın ve vücudunuzu banyo havlusuyla direkt kurulamaktan kaçının. Bunun yerine küçük hareketlerle vücudunuzu kurutun ki banyo tuzunun vücudunuzda kalmasına izin vermiş olun.

- Himalaya tuzu ile banyodan sonra cildinizin nem dengesi sağlanmış olur ve cildiniz potasyum, magnezyum, demir gibi zengin elementleri almış olur.

 

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal