Hıçkırık Tutan Adamın Covid-19 Testi Pozitif Çıktı

Her geçen gün artan yeni tip koronavirüs salgını üzerine yapılan yeni bir araştırma gündemde bomba etkisi yarattı. Yaklaşık 4 gün boyunca hıçkıran bir adamın Covid-19 testi pozitif çıktı. Bunun üzerine uzmanlar virüsün yeni belirtisi olarak hıçkırığı duyurdu.

10.08.2020-08:41 - (Son Güncelleme: 10.08.2020-08:38) Hıçkırık Tutan Adamın Covid-19 Testi Pozitif Çıktı

Tıp dünyasının prestijli dergilerinden biri olan The American Journal of Emergency Medicine'de yayınlanan akademik bir makalede koronavirüsün yeni bir belirtisi olabileceği kaydedildi. Makalede 62 yaşındaki Chicagolu bir adamın 4 dört gün boyunca aralıksız bir şekilde hıçkırdığı belirtilirken, ‘Hiç semptom göstermiyordu ve ateşi ölçüldüğünde de 37.3 derece ateşi vardı. Fakat hastaneye kaldırılıp testler derinleşince durum ortaya çıktı. koronavirüs testi pozitif çıktı ve ciğerlerinin kapasitesinin de düştüğü görüldü. Adamın ateşi de daha sonra 38.4'e çıktı’ şeklinde ifadeler kullanıldı.

"BİRÇOK VAKA SEMPTOM GÖSTERMEDEN ORTAYA ÇIKIYOR"

Yaşanılan olayı dergiye anlatan Chicago'daki Cook County Hastanesi doktorları, ‘Günlerce geçmeyen hıçkırığı olan hastaları görmezden gelmemek gerek. Doktorlar, Covid-19 hastalarında farklı semptomlara bakmalı çünkü birçok vaka semptom göstermeden ortaya çıkıyor" ifadelerini kullandı.

Koronavirüste sık görülen belirtiler ise şu şekilde: ateş, kuru öksürük, yorgunluk, boğaz ağrısı, ishal, tat alma ve koku alma kaybı ve baş ağrısı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal