Her Gün İçilen Süt Obeziteyi Azaltıyor

Sağlığımız için vazgeçilmez besinlerden olan sütü ne kadar tüketiyorsunuz? Her gün süt içmenin obeziteyi azalttığını biliyor muydunuz? Ama dikkat! En önemlisi içtiğiniz sütün organik olmazı gerekiyor.

06.11.2019-12:11 - (Son Güncelleme: 06.11.2019-12:00)

Kemik gelişimi, büyüme ve gerekli vitaminlerin karşılanması konusunda en temel besinlerimizden olan sütü her gün tüketiyor musunuz? Obezite riskini ortadan kaldırmak için düzenli olarak organik süt içmelisiniz.

HER GÜN İÇMEK GEREKİYOR

 Acıbadem Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Murat Baş, bilhassa çocukların fiziksel ve beyinsel gelişiminde proteinin oldukça önemli olduğunu vurguladı. Yüksek kalitede, gerçek protein barındıran sütün her gün içilmesi gerekir. Sütteki proteinler başka yiyeceklerdeki proteinlerden daha yüksek kalitededir. Vücudumuz sütteki proteininin tamamına yakınını sindirmektedir. Bu sebeple süt en sağlıklı protein kaynağı olan gıdalar listesinin başında geliyor.

OBEZİTE RİSKİNİ AZALTIYOR! 

Süt sadece kalsiyum kaynağı değildir, son dönemde yapılan araştırmalarda, çok farklı hastalıkların kontrolü gibi önemli etkileri de mevcuttur. Süt bununla beraber fosfor, magnezyum, çinko ve selenyum gibi diğer pek çok minerali de içinde barındırmaktadır. Son 20 yılda, süt ürünleri proteinleri üstüne araştırmalar çoğalmıştır.

Bugün anlıyoruz ki, süt ürünleri proteinlerinin hipertansiyon, dislipidemi ve hipertansiyon üzerine direkt pozitif etkileri bulunmaktadır. Süt ürünleri proteinleri  yağsız vücut kitlesini artırma ve obeziteyi azaltma aracılığıyla dolaylı yollardan metabolik sağlığa iyi gelmektedir.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal