Her Gün Farkında Olmadan Böcek Yiyoruz

Etiketleri dikkatlice okuduğunuzu söyleseniz dahi, tükettiğiniz gıdalar içerisinde neler olduğunu bilmemiz maalesef mümkün değil.

03.11.2017-16:48 - (Son Güncelleme: 03.11.2017-16:40) Her Gün Farkında Olmadan Böcek Yiyoruz

Yediğiniz her şeyin içerisinde neler olduğunu biliyor musunuz? Etiketleri dikkatlice okuduğunuzu söyleseniz dahi, tükettiğiniz gıdalar içerisinde neler olduğunu bilmemiz maalesef mümkün değil. Özellikle tükettiğimiz kırmızı renkli gıdalara karşı daha dikkatli olmanızı öneriyoruz.

Renklendirici böceklerden elde ediliyor

Bir gıda pigmenti olan Karmin, kırmızı renk vermek için kullanılıyor. Bu pigment aynı zamanda E120 olarak da biliniyor. Karmin, karmin asidinden üretiliyor. Karmin asidi kaktüsleri mesken edinmiş bir böcek türünden elde ediliyor. Gıda endüstrisinin kırmızı renklendirici olarak kullandığı bu böceğin kanı, bedeni ve larvaları saf renklendirici olarak pazarlanıyor. Bir kilo boya elde etmek için, yaklaşık 150-160 bin böcek gerekiyor.

Tükettiğimiz birçok şeyde var

Dondurma, sakız, süt ürünleri, pasta ve kekler, şekerler, jelâtinli tatlılar, çikolatalar, soslar, salam ve sosisler, reçel ve marmelatlar, kola ve gazozlar, vişne suyu gibi çok sayıda yiyecek ve içeceğin yanı sıra; evlerimizin duvar boyalarında ve halısında, üzerimizdeki yahut bir cilt bakım ürünlerinde, ruj, pudra ve allıklarda, merhemler ve kozmetik ürünleri ile deterjanlarda da kullanılıyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal