Her Gün Düzenli Olarak Tükettiğinizde Faydasına İnanamayacaksınız

Her derde deva olan zerdeçal en faydalı besinler arasında yer almaktadır. Yağ yakımından kansere birçok faydası bulunan zerdeçalı her zaman düzenli tükettiğiniz zaman vücudunuzda olacak olan değişimleri sizin için bir araya getirdik. Detaylar haberimizde…

28.05.2020-12:27 - (Son Güncelleme: 29.05.2020-08:46) Her Gün Düzenli Olarak Tükettiğinizde Faydasına İnanamayacaksınız

Faydası oldukça fazla olan zerdeçalı düzenli tüketen kişilerin tüketmeyen kişilere oranla daha az hastalandıkları iddia ediliyor. Diğer adıyla Curcuma Longa olan zerdeçal, medikal bir bitkidir. Hastalıklara şifa olan bu bitki hakkında merak edilenleri sizin için bir araya getirdik. İşte detaylar…

ZERDEÇALLI SU HAZIRLANIŞI

Şifa deposu olan zerdeçallı su nasıl hazırlanır, ne zaman tüketilir, faydaları nelerdir? İşte detaylar…

Malzemeler

  • 1 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı toz zerdeçal ya da birkaç dilim taze zerdeçal
  • 1 tutam karabiber

NASIL HAZIRLANIR?

Bir bardak ılık suyun içerisine bir çay kaşığı öğütülmüş zerdeçal ile birlikte bir tutam karabiberi ilave edin. Hazırladığınız karışımı hiç bekletmeden hemen için. İşte bu kadar…

ZERDEÇALLI SUYUN FAYDALARI NELERDİR?

Yağ Yakımına Yardımcı Olur!

Metabolizmayı hızlandıran zerdeçalın içerisinde bulunan curcumin maddesi yağ yakımına yardımcı olan safranın akışının desteklenmesini sağlar. Bundan dolayı sindirim ve hazım sorunları için oldukça etkili bir baharattır.

Kalp ve Damar Sağlığını Destekler

Düzenli olarak zerdeçal suyu tüketildiğinde, kötü kolesterol ve trigliserit seviyesinin dengelenmesini sağlayabilirsiniz. İçeriğinde bulunan antioksidanlar sayesinde atardamarlarda bulunan lipitlerin yok edilmesine katkı sağlar.

Karaciğer Sağlığını Korur

Zerdeçal bitkisi karaciğer sağlığı için oldukça önemli bir baharattır. Bilirubin ve safra arasındaki dengenin korunmasına yardımcı olurken toksin birikmeleri ve yağı da yağlanmanın da önüne geçer.

Kan Şekerini Düzenler

Zerdeçal suyu, kan şekerinin metabolizmasını harekete geçirme yetisiyle Tip 2 diyabet hastaları için fayda sağlar.

Sindirim Bozukluklarıyla Mücadele Eder

Hazımsızlık belirtilerini hafifleterek midedeki fazla asit miktarını azalmasını sağlar ve ülser, reflü gibi sorunların önlenmesini sağlar.

Kanser Riskini Azaltır

Zerdeçal suyu düzenli olarak tüketildiği zaman kanser hücrelerinin artmasını yavaşlatırken kanserli hücrelerin de yok edilmesini sağlıyor.

Alzheimer'ı Önlemeye Yardımcı Olur

Zerdeçal bitkisinin aktif bileşeni kürkümin, hücrelerin serbest radikallere karşı korunmasını sağlayarak zarar görmesini engelliyor.

Artrit İle Savaşır

Zerdeçal suyu, eklem ağrılarının ve tutulmalarının azalmasını sağlayan güçlü antioksidanları bünyesinde barındırır.

Erken Yaşlanmayı Önler

Sadece hücre yaşlanmasına karşı savaşmaz, ek olarak cilt ve saçlarda ileri gelen yaşlanma belirtilerinin oluşmasını engeller.

Zerdeçalı Kimler Tüketmemeli?

Hamilelerde rahim kasılmalarının artmasına neden olacağı için yoğun bir şekilde tüketilmemesi önerilmektedir. Bir hafta içerisinde ameliyat olacak kişilerinde zerdeçal tüketmemesi önerilmektedir.

Taze Zerdeçal Ne Kadar Tüketilebilir?

Her gün düzenli olarak taze zerdeçal tüketmek isteyenler için günlük kullanım miktarı 6 ila 8 gramdır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal