Her Gün 2 Bardak Süt İçmek Virüslerden Koruyor

Coronavirüsün Türkiye’de görülmesi üzerine uzmanlar kişisel hijyenin yanı sıra bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi için besin önerilerinde bulunuyor. İçeriğinde 40’dan fazla besin öğesi bulunan ve bağışıklık sistemini güçlendiren süt tüketimine dikkat çeken uzmanlar, her gün 2 bardak süt içilmesini öneriyor.

13.03.2020-11:56 - (Son Güncelleme: 13.03.2020-11:29) Her Gün 2 Bardak Süt İçmek Virüslerden Koruyor

Sütün yaşamın her evresinde önemli bir içecek olduğunu ifade eden Prof. Dr. Neriman İnanç, sütün içeriğinde bulunan 40’tan fazla besin öğesinin bağışıklık sistemini oluşturan hücrelerin düzgün çalışmasını sağladığının altını çizerek, “Sütteki temel besin maddeleri protein, yağ, süt şekeri, mineral maddeler ve vitaminlerdir. Her gün düzenli olarak içilen iki bardak süt, çocuk ve yetişkinlerin günlük mineral ihtiyacının tamamını karşılayabilmektedir. Sütün içerisinde bulunan yağ çok zengin bir enerji kaynağıdır ve esansiyel (mutlaka dışardan alınması gerekli) yağ asitleri ile A, D, E, K vitaminlerini de barındırması açısından önemlidir” şeklinde açıklamalarda bulundu.

“AÇIKTA SATILAN SÜTLERDEKİ KİMYASALLAR KAYNATILARAK YOK EDİLEMEZ”

Açıkta satılan sütlerin denetlenmediği için, ne koşullarda ve nereden geldiğini bilemeyeceğimizi ifade eden Prof. Dr. Neriman İnanç, “Sokak sütleri 95-100˚C’de 15 dakika kaynatıldığında içindeki mikropların çoğu yok olurken yararlı vitamin ve mineraller de yok olur. Sokak sütünün içinde bulunma riski olan kimyasallar ise kaynatılarak yok edilemezler. Bu nedenle açıkta satılan sütlerde her zaman sağlık açısından bir risk bulunur” şeklinde konuştu.

Aynı zamanda bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi için C vitamini tüketimine dikkat çeken İnanç, yetişkin bir kişinin günlük olarak ortalama 60 mg civarında C vitamini tüketmesine ihtiyacı olduğunu söyleyerek; bir bardak portakal suyunun günlük C vitamini ihtiyacını karşılamaya yeteceğini ve her gün portakal suyu tüketilmesinin hastalıklardan korunmaya yardımcı olacağını belirtti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal