Her Gün 15 Dakika Egzersiz Yapmak Yeterli Olacaktır

Hemen herkes çok uzun zamandır evinde Coronavirüsünden korunmak için sosyal izolasyonu sağlamaya çalışıyor. Ancak bu süreçte fiziksel ve mental anlamda hareketsiz kalınmaması gerekir. Her gün 15 dakika egzersiz yaparak hem formunuzu hem de sağlığınızı koruyabilirsiniz…

01.05.2020-11:31 - (Son Güncelleme: 01.05.2020-11:31) Her Gün 15 Dakika Egzersiz Yapmak Yeterli Olacaktır

Pilates eğitmeni Nez Alin Yağcı, evde yapılan orta tempo ya da düşük tempolu egzersizler, pilates hareketleri veya çeşitli meditasyon uygulamalarının ruhsal ve bedenen rahatlık sağlayacağını ve bağışıklığı ciddi anlamda güçlü tutacağını belirtmektedir.

HER GÜN 15 DAKİKA EGZERSİZ YETERLİ

Toplum olarak evde çok uzun süre kalmaya, hareketsiz yaşam tarzına alışık olmadığımızı belirten Yağcı, "Bu sebeple mental anlamda ve fiziksel anlamda kısıtlı hareketten yorulmuş insanlar görüyorum. Öncelikle bu sürecin geçici olduğunu, kendi özgürlüğümüz için şimdi bu sınavı vermemiz gerektiğini hatırlatmak ve insanları bu konuda motive etmeye çalışmaktan mutluluk duyuyorum.

Her gün en azından 10-15 dakikalık pilates öneriyorum. Sabahları aç karnına veya ufak bir öğün sonrası yapılacak en azından 15 dakikalık pilates veya akşamları yemekten 1-2 saat sonra 10-15 dakikalık mini nefes egzersizleri ve meditasyon ile sağlığımızı korumaya yardımcı olacaktır. Düzenli beslenme, bol su tüketimi, bolca hareket, düzenli yapılan 10-15 dakikalık egzersizler ile bedenimize ne kadar iyi bakarsak bu süreci o kadar düzgün atlatacağımız unutulmamalı,” ifadelerini kullandı.

"EVDE PİLATES İÇİN EN UYGUN VAKTİ KENDİNİZ BELİRLEYİN"

Nez Alin Yağcı; evde criss cross, squat, şınav, mekik ya da plank gibi hareketlerin yapılabileceğini söyleyerek konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Evde pilates hareketleri yaparken sizi rahatsız eden, aşırı zorlayan, acı veren hareketleri yapılmaması gerekmekte. Bu tür zorlayıcı hareketlerden kaçının. Evde pilates için en uygun vakti kendiniz belirleyin. Sabahları aç karnına, yemeklerden 1-2 saat sonra veya ufak ara öğünlerden 30 dakika sonrası gibi zamanlarda egzersiz yapılabilir. Başlangıçta yumuşak bir yüzeyde sırt üstü uzanın. Omurganızı zorlayacak şekilde sert olmamalı zemin. Doğru nefes alma önemli, hareketleri yaparken burundan nefes alıp ağzınızdan yavaş yavaş verin."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal