Her Evde Bulunan O Çiçek Çocukları Zehirliyor!

Halk arasında ağlayan çiçek olarak bildiğimiz "Difenbahya" çiçeğiyle ilgili ailelere uyarı geldi. Evlerimizde büyüttüğümüz ve çocukların çok rahat ulaşabileceği bu çiçeğin çocuklarda zehirlenmeye yol açtığı ortaya çıktı!

18.06.2019-14:39 - (Son Güncelleme: 18.06.2019-14:28)

Ailelere halk arasında ağlayan çicek olarak bildiğimiz "Difenbahya" çiceğiyle ilgili uyarı geldi. Hemen herkesin evinde bulunan özenle bakıp büyüttüğümüz ve çocuklarımızın kolayca ulaşabildiği, difenbahya bitkisinin çocuklarımızda zehirlenmeye hatta ölüme neden olduğu ortaya çıktı. 

KOKLANMASI BİLE ZARARLI   

Prof. Dr. S. Ümit Sarıcısı yaptıkları araştırmada, çabuk büyümesi ve gölgeyi sevmesinden dolayı evlerde çok tercih edilen süs bitkilerinden birisi olan ve halk arasında "ağlayan çiçek" olarak da bilinen difenbahya bitkisinin elle ovulması ve koklanılmasının bile çocuklara zarar verebildiğini ortaya çıkardı. 

ZEHİRLENMEYE SEBEP OLUYOR   

Araştırmada şunlar söylendi: "Zehirlenmelerden bitki hücresi içinde bulunan kalsiyum oksalat kristallerinin sorumlu olduğu sanılıyor. Küçük çocuklar ve evcil hayvanlar kontrol dışında kaldıklarında, hırpalanan yaprak veya saplarından fışkıran binlerce kristal ok özellikle gözler olmak üzere yaralanmalara neden olabiliyor. Difenbahyaya bağlı zehirlenmelerde; yaprakların elle ovulması, koparılması ve çiğnenmesi sonucu el, dil ve dudaklarda şişme, yanma, ağrı meydana gelebileceği gibi havayolu tıkanıklığı, solunum yetmezliği gibi ciddi klinik bulgular da ortaya çıkabiliyor. Bu sebeplerle de ebeveynlerin çocuklarımızın yaşam alanında sıklıkla bulunan Difenbahya bitkisinin bu özelliği konusunda dikkatli olmaları gerekiyor."


Son Dakika Sağlık Haberleri için Sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal