Her 100 Kadından 40'ı İdrarını Tutamıyor!

Uzman doktorların yaptığı araştırmaların sonucunda her 100 kadından 40'ında idrarını kaçırma problemi olduğu belirlenmiştir.

07.11.2019-10:59 - (Son Güncelleme: 07.11.2019-12:07)

Yapılan araştırmaların sonucunda bu sayıların aslında daha yüksek olduğu biliniyor çünkü çoğu hasta idrar kaçırdığını söylemiyor. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Ahmet Özcan Kızılkaya kadın hastalıklarının başında gelen idrar kaçırmanın tedavisinin olduğunu belirtiyor.

MENOPOZDAN SONRA ARTIYOR

İlerleyen yaşalarda özellikle de manopoz döneminden sonra idrar kaçırma durumunun daha da ilerlediğini belirten Kızılkaya, "İlerleyen yaş, obezite, sık ve zorlu yapılan doğumlar, diyabet hastaları, alzheimer gibi beyini etkileyen hastalıklar, idrar yolu enfeksiyonu, vajinal enfeksiyonlar idrar yollarında ve böbreklerde taş olması gibi durumlarda bu hastalığın görülme durumları artıyor" dedi.

TEDAVİDE YÜZDE 90 BAŞARI SAĞLIYORUZ

Hastalığın tedavisinin sağlandığını belirten Fizyoterapist Hadiye Yılmaz ise, uyguladıkları tedaviyle yüzde 95'lara varan başarı gördüklerini belirtti. Yılmaz, "Haftada iki ya da 3 seans şeklinde planlama yapıyoruz. Hastalarımıza gösterip öğrettiğimiz egzersizlere ek olarak ev programları yapıyoruz. Hastalarımıza evde de egzersiz oluşturuyoruz. Yaklaşık 7 ila 8 hafta arasında tedavimiz sürüyor. Bu tedavide yüzde 85-90 arasında iyileşmeler görüyoruz. 

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal