Hemen İshal Olmak İsteyenler İçin Besinler

Bağırsak sorunu sonrası kabızlık yaşayanların en çok araştırdığı ishal olmak isteyenlerin tüketmesi gereken besinleri sizler için hazırladık. İşte detaylar…

31.07.2019-12:45 - (Son Güncelleme: 05.06.2021-18:02)

Beslenme şekilleri, hareketsizlik ve bazı bağırsak hastalıkları kabızlığa neden olmakta. Yaşam konforunu olumsuz etkileyen kabızlık, oldukça sık görülen bir durumdur. Kabızlık yaşayanların ise en çok merak ettiği, ishal olmak isteyenlerin tüketmesi gereken besinler, ishal yapan ilaçlar, ishal yapan içecekler gibi merak edilenleri sizler için araştırdık.

Çok hızlı bir şekilde ishal yapan bu yiyecekler, bazı nedenlerden ishal olmak isteyenler için bir kür yerine geçebilir.

İSHAL YAPAN BESİNLER

Kabızlıktan kurtulmak için ishale başvuran insanlar için doğal ve bitkisel yiyeceklerle ishal olmak mümkün.

Kafein

Kafeinin bağırsakları çalıştırıcı niteliğinden dolayı oldukça kısa sürede lavabo ihtiyacı hissedilir. Özellikle de sabah uyandığınızda kahve içerseniz birkaç dakikanın ardından kendinizi lavaboda bulabilirsiniz. Bağırsakları harekete geçiren ve ishal etkisi meydana getiren kahve çeşitleri mideyi rahatlatacaktır.

Sarımsak ve Soğan

Bu iki gıda da midedeki gazları özgür hale getiren maddeler de vardır. Mide tarafından sindirimi zor olanlar için soğan ve sarımsak kısa süre içinde ishal etkisi oluşturmaktadır.

Acı Biber

Acı biberde kapsaisin maddesi bulunur. Mideyi uyaran kapsaisin maddesi, bağırsaklara da canlılık katmaktadır. Yemeklerde kullanılan acı biber yemekler sindirilmesinin ardından ishal meydana getirir. Acılı yemekler, çiğ köfte, acılı turşular yedikten sonra ishal olma sebebi de bu biçimde açıklanabilir. Midedeki yanma hissiyle birlikte metabolizmayı canlandırıp ishali meydana getirir.

İSHAL YAPAN İÇECEKLER

İshal yapan içecekler ishale yakalananlar ve ishal olmak isteyenler tarafından en çok araştırılan konulardan biri. Birçok kişi ishali önlemek isterken, kabızlık sorunu yaşayanlar ise ishal yapacak yolları araştırıyor.

merak ediliyor. İshale yakalananlar ishalden biran önce kurtulmanın yollarını ararken, ishal olmak isteyenlerde bağırsak sistemlerinin çalışması için ishal yapan içecekleri merak ediyorlar. Sizlere ishal yapan içeceklerin listesini paylaşalım:

-Kahve

-Kola

-Süt

-Alkollü içecekler

-Meyve suları

İSHAL YAPAN İLAÇLAR

Eğer yiyecek ve içeceklerden fayda göremediyseniz, ishal olmanıza yardımcı olacak bazı ilaçlardan destek alınabilir. Ancak bu ilaçları kullanmak için uzman bir doktordan yönlendirme almalısınız. Önerilen ilaçları kullanırken kullanım kılavuzu okunmalı, ishal rahatsızlıkları olanlar dikkat etmelidir. Örneğin; antibiyotik kullanımı çoğu insanda ishal yapar. İshal yapan bazı ilaçlar şu şekildedir:

-Purgatifler

-Müshil

-Antibiyotikler

-Bağırsak ilaçları

-Bazı ağrı kesiciler

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal