Haziran Ayında Hangi Meyve ve Sebzeler Yenmeli?

Haziran ayının gelmesiyle birlikte herkes hangi meyve ve sebzeleri tüketmesi gerektiğini araştırmaya başladı. Peki, Haziran ayının meyve sebzeleri nelerdir? Meyve ve sebzeleri mevsiminde tüketmek neden önemli? Dondurulmuş sebze ve meyve tercih etmeli miyiz? Soruların cevabı haberin devamında...

01.06.2020-11:47 - (Son Güncelleme: 01.06.2020-11:42) Haziran Ayında Hangi Meyve ve Sebzeler Yenmeli?

Küçüklüğümüzden beri mevsiminde sebze meyve yemeninin önemli olduğunu duyarız. Peki, ama neden önemli? Haziran ayının ilk gününden sizler için Haziran meyve ve sebzelerini derledik

SEBZE VE MEYVELERİ NEDEN MEVSİMİNDE YEMELİYİZ?

Yaz ve kış mevsimlerinde yetişmeyen meyve ve sebzeler hormonlanarak tezgahlara sunuluyor. Sadece hormon değil bu besinlere kimyasal ilaçlarda veriliyor. Bu işlemler sayesinde manav ve marketlerde her mevsim her besini bulabiliyoruz. Fakat bu sağlıklı bir seçenek değil. Besinleri kendi mevsimlerinde yersek besin değerleri, vücudumuzun aldığı vitamin ve mineraller kesinlikle daha yüksek olacaktır. Meyve ve sebzelerin kokusuz ve tatsız olmasının sebebi mevsiminde yetişmiş olmamasıdır.

DONDURULMUŞ SEBZE VE MEYVELER SAĞLIKLI MI?

Her mevsim istediğimiz sebze ve meyveleri bize sunmak için kullandıkları bir başka yöntem ise dondurulmuş şekilde paketlemek. Dondurma işlemi besinlerin besin değerini öldürüyor. Uzmanlar sebze ve meyvelerin mevsiminde tüketilmesi gerektiğini, dondurulmuş ve konserve usulü besinlerin tercih edilmemesi gerektiğini öneriyor.

HAZİRAN AYININ SEBZE VE MEYVELERİ NELER?

Haziran ayının ilk günündeyiz. Haziran ayında mevsiminde meyve yemek isteyenler kayısı, erik, çilek, kiraz, şeftali, dut, vişne, mürdüm eriği, yenidünya tercih etmelidirler. Haziran ayı sebzeleri ise şu şekildedir: Enginar, taze fasulye, bezelye, bakla, barbunya, kabak, patlıcan, salatalık yeşilbiber, dolmalık biber, domates, semizotu, rezene, marul, taze soğan, taze sarımsak, dereotu, fesleğen, biberiye, nane, maydanoz, tere.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal