Hazır Meyveli Yoğurtlar Hastalık Saçıyor!

Marketlerde satılan meyveli süt ve yoğurtlar zehir mi saçıyor? Özelliklere çocuklara yönelik satışa sunulan bu gıdalarda vücuda ne gibi zararlar getirir? İşte merak ettikleriniz.

27.09.2019-12:09 - (Son Güncelleme: 27.09.2019-11:47)

Protein ve  kalsiyum açısından faydalı besinler olan süt ve yoğurtlar doğal tüketildiğinde vücudun ihtiyaç duyduğu vitaminleri karşılıyor. Ancak doğal olmayan ve katkı maddeleri ile birleştrilen yoğurt ve sütler adeta  tehlike  saçıyor.

GÜNLÜK NE KADAR TÜKETİLMELİ?

Günlük 4 porsiyon süt ve süt ürünü yenmesi gereken 6 yaşında bir çocuk sabah kahvaltıda 1,5-2 dilim peynir (60 gr)ve 1 bardak (200 ml) süt, öğle ya da akşam yemeğinde 3-4 kaşık (150-200 ml) yoğurt, akşam yatmadan önce içeceği 1 bardak süt ya da 1 bardak ayran/kefir (350 ml)ile günlük ihtiyacı için yeterlidir. Sizler de kendi yaş grubunuz ve ihtiyacınıza uygun günlük süt ve yoğurt tüketiminizi buna göre düzenleyebilirsiniz.

MEYVELİ YAZIYORSA TÜKETMEYİN

Süt ve ürünleriyle ilgili en önemli nokta da dışarıdan marketlerden hazır satın alınan “meyveli” süt, yoğurt, kefir seçenekleri. Aslında sağlıklı bir tercih yaptığınızı düşünürken vücudunuza yüksek oranda işlenmiş (rafine) şeker alıyorsunuz. Bu gıdalar yerine kendiniz taze mevsim meyveleri ilave ederek süt ve süt ürünleri yapın.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal