Sütlü ve sütsüz havuç çorbası nasıl yapılır? Şifa kaynağı havuç çorbası tarifi

Havuç çorbası içerdiği vitaminler ile bağışıklığınızı güçlendirecek şimdiden afiyet olsun. Havuç çorbası nasıl yapılır? İşte püf noktalarıyla havuç çorbası tarifi...

29.03.2022-17:40 - (Son Güncelleme: 29.03.2022-18:07) Sütlü ve sütsüz havuç çorbası nasıl yapılır? Şifa kaynağı havuç çorbası tarifi

İçerdiği vitaminlerle vücut bağışıklık sisteminden sindirim sistemine karşı birden fazla sağlık problemine yardımcı olan, faydaları ile sofralardaki yerini yıllarca muhafaza eden havucun başrol olduğu bir çorba tarifi derledik. 

Havuç çorbası nasıl yapılır?

Havuç çorbası için gerekli olan malzemeler:

- 3 yemek kaşığı zeytinyağı 

- 2 adet soğan

- 1 adet kereviz sapı

- 2 diş sarımsak

- Yarım kilo havuç

- Çeyrek su bardağı pirinç

- 4 su bardağı tavuk suyu

- 1 su bardağı süt

- Tuz

- Karabiber

- Toz kırmızı biber

Servis için:

- Taze krema

Havuç çorbası tarifi

Yağı tencereye alın sonrasında soğanları kavurun. Üzerine sebzeleri ekleyerek kavurmaya devam edin. Pirinci, tavuk suyunu, sütü ve baharatları ilave ederek yumuşayana kadar pişirme işlemine devam edin ardından da blendardan geçirin son olarak krema ile servis edebilirsiniz. 

Sütlü havuç çorbası tarifi

Sütlü havuç çorbası için gerekli olan malzemeler:

- 2 adet havuç

- 2 yemek kaşığı un

- 1 su bardağı soğuk süt

- 1 su bardağı soğuk su

- Sıvı yağ (eğer dilerseniz, zeytinyağı da kullanabilirsiniz)

- Tuz

- Sıcak su

- Dereotu

Havuçları rendeleyin ve tencereye sıvı yağ koyup, havuçlar yumuşayana dek kadar orta ateşte soteleyin. Yumuşayan havuçların üzerine, unu ilave edin ve birlikte bir süre daha kavurun. Kavurma işlemi bittikten sonra sütü ilave edebilirsiniz. Sütü eklerken, çırpıcı ile aynı anda çırpmanız gerekmektedir. Bu yüzden eğer ocağın altını kısarsanız, sütü eklediğiniz zaman sütünüz hem sıçramaz hem de kolayca çırpacağınız için topaklanma meydana gelmez. Sütü ekledikten sonra ardından da soğuk suyu ilave edin, sıcak su ve tuzu da ekleyerek çorbanın kıvamını verin ve ara sıra karıştırıp, kaynamasını bekleyin. Çorbanız kaynayınca altını kısın ve bir süre daha kaynatın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal