Hava Kirliliği Kovid-19 Ölümlerini Etkiliyor

Yeni tip koronavirüs salgını ile ilgili araştırmalar devam ediyor. Her anlamda hayatımızı etkileyen Kovid-19 salgını ile ilgili yapılan araştırmalardan birinde, salgın nedeniyle gerçekleşen ölümlerin yüzde 15’inin hava kirliliği ile ilişkili olduğu aktarıldı.

29.10.2020-13:17 - (Son Güncelleme: 29.10.2020-13:54) Hava Kirliliği Kovid-19 Ölümlerini Etkiliyor

Koronavirüs nedeniyle araştırmalar devam ederken, bir yeni araştırma da hastalık ölümlerinin hava kirliliği ile ilişkisi üzerine gerçekleştirildi. Araştırma doğrultusunda, Kovid-19 nedeniyle ölümlerin yüzde 15’inin hava kirliliği ile ilişkili olduğu tespit edildi.

Cardiovascular Research dergisinde sonuçları yayınlanan araştırmada, Amerikalı ve Çinli bilim insanlarının tespit ettiği epidemiyolojik veriler incelemeye alındı. Tüm dünyada Kovid-19 sebebiyle canını kaybedenlerin yüzde 15’inin hava kirliliği ile bağlantılı olduğu bildirilen araştırmada, Doğu Asya’da, Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybedenlerin yüzde 27’sinin hava kirliliği ile ilgili olduğu aktarıldı.

Yapılan bu araştırmada, Avrupa’da yüzde 19, Kuzey Amerika’da ise yüzde 17 oranının olduğu belirtildi.

KİRLİ HAVAYA UZUN SÜRE MARUZ KALMAK

Çalışmayı gerçekleştiren bilim insanları, Kovid-19 nedeniyle yaşanan ölümler ve hava kirliliği ile ilgili doğrudan bir sebep-sonuç ilişkisinin olmadığını belirtse de, daha az kirli havaya maruz kalınması ile ölümlerin bir kısmının önlenebileceğine dikkat çekildi.

Mainz Üniversitesi Tıp Merkezinden olan Thomas Munzel, hava kirliliğine fazla maruz kalma ve Kovid-19'un neden olduğu enfeksiyon birleştiğinde, özellikle kalp ve damarlar açısından olumsuz etkiler oluşturduğunu aktardı. 

Yapılan araştırmada, kirli partiküllere uzun süre maruz kalınmasının, virüsün ortaya çıkardığı ölümcül etkisi olan semptomları ağırlaştırdığı da belirtildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal