Hava Kirliliği Anne Karnındaki Çocukları Bile Etkiliyor

Anne adayı olan kişilerin, hamilelik sürecinde kendi sağlıklarına dikkat etmeleri çocuklarının sağlığını korumak adına önemli olduğu biliniyor. Yapılan araştırma doğrultusun ise hamilelerin kirli havaya maruz kalmasının ardından çocuklarda kan basıncı yüksekliğinin görülebileceği aktarıldı.

14.11.2020-11:50 - (Son Güncelleme: 14.11.2020-12:29) Hava Kirliliği Anne Karnındaki Çocukları Bile Etkiliyor

Hamilelikte dikkat edilmesi gereken birçok durum bulunurken, gerçekleştirilen bir araştırma doğrultusunda anne karnındaki bebeği tehdit eden bir durum daha tespit edildi. Araştırmaya göre anne adayının kirli havaya maruz kalması, doğacak çocukta kan basıncının yüksekliğine sebep olabiliyor.

Barcelona Küresel Sağlık Enstitüsü tarafından yayınlanan rapora göre, bilim insanları hamilelik sürecinde kişinin yaşadığı ortamı, bebeğin doğduktan sonra yaşadığı yeri, çevreyi, hava ve gürültü kirliliğini ve bunlar gibi çeşitli faktörleri incelemeye aldı. Değerlendirmeye göre, 4 ila 5 yaşlarına gelen çocukların kan basınçları incelendi.

Araştırmada özellikle hamileliğin ilk başlarında yüksek düzeylerde hava kirliliği olan yerlerde bulunan annelerin çocuklarında kirli havaya maruz kalmayanlara oranla daha yüksek kan basıncı görüldü.

Bilim insanları, hava kirliliği yüksek seviyelerde olan şehirlerde yaşayan her beş çocuktan birinde, hava kirliliği olmayan yerlerde yaşayan çocuklara oranla daha yüksek kan basıncı olduğu sonucunu elde etti. Araştırmanın baş isimlerinden olan Charline Warembourg, şehirdeki havanın okul öncesi çocuklardaki kan basıncını etkilediğini belirtti. Ayrıca Warembourg, çevresel faktörlerin insanlara zarar verdiğini ve bu faktörlerin azaltılması için kentsel tasarım ve ulaşım planlaması yapılmasının, çocukların ileriki dönemlerde kalp damar hastalıklarına yakalanma ihtimalini azaltabileceğini aktardı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal