Hastalıklardan Koruyor

Besin değeri oldukça yüksek bir bitki olarak bilinen semizotunun insan vücuduna pek çok faydası bulunur.

27.03.2020-17:49 - (Son Güncelleme: 27.03.2020-17:43) Hastalıklardan Koruyor

Özellikle omega 3 doymamış yağ asidi açısından zengin bir içeriğe sahip olan semizotunun yapısında başta A ve C olmak üzere çok sayıda vitamin bulunur.

SEMİZOTUNUN FAYDALARI NELERDİR?

Tam bir şifa deposu olarak tanımlanan semizotunun kökeni Orta Asya'ya dayanıyor. Semizotu diğer yeşil yapraklı sebzeler ile kıyaslandığında, omega 3 yağ asidi açısından oldukça zengindir.

KALP SAĞLIĞINI KORUR

Semizotu, doymamış yağ asitleri açısından oldukça zengin bir içeriğe sahiptir. Yapısından özellikle omega 3 barındıran semizotunun yapısında a-linolenik asit, EPA, DHA, glutatyon, glutamik asit ve aspartik asit bol miktarda bulunur. Bu sayede kalp damar sağlığının korunmasına yüksek oranda yardımcı olur.

KÖTÜ KOLESTEROLÜN DÜŞMESİNE YARDIMCI OLUR

Zengin bileşenlerle dolu içeriği sayesinde kan basıncını dengeler. Kan basıncının dengelenmesiyle birlikte kötü kolesterolde düşüş söz konusu olur.

HASTALIKLARDAN KORUR

Semizotu, zengin besin içeriği sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir. Bu sayede pek çok hastalığı daha ortaya çıkmadan önler. Mikroorganizmaların vücutta etkin bir şekilde dolaşmasının önüne geçer.

KANSERE KARŞI VÜCUDU GÜÇLENDİRİR

Semizotu, yüksek oranda antioksidan içeren bir besindir. Aynı zamanda antiinflamatuar etkileriyle sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir. Kanser ve çeşitli hastalıklar karşısında vücudu güçlendirir.

BÖBREK SAĞLIĞINI DESTEKLER

Semizotu, idrar söktürücü özellikte bir sebzedir. Aynı zamanda vücudu toksinlerden arındırır. Böbreklerdeki kum ve taşın idrar yoluyla vücuttan dışarı atılmasına yardımcı olur.

KABIZLIĞI ÖNLER

Kabızlık başta olmak üzere çeşitli sindirim problemlerinin tedavisinde etkilidir. Yüksek oranda içerdiği lif sayesinde bağırsakları hareketlerini hızlandırır.

DEPRESYON VE HALSİZLİĞE İYİ GELİR

İçerdiği vitaminler sayesinde günümüzün kronik problemlerinden biri haline gelen halsizlik ve depresyon gibi sorunların önlenmesinde önemli bir yardımcı besindir.

VÜCUDU ZİNDE TUTAR

Düşük kalorili içeriği ve düşük glisemik endeksi sayesinde kan şekerini dengeler. Bu sayede vücudu zinde ve formda tutar.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal